Liviu Dragnea, o noua incercare de a iesi din inchisoare: „Stau de opt luni nevinovat in penitenciar!” Judecatorii decid peste o saptamana daca il elibereaza

461

Fostul sef al PSD Liviu Dragnea s-a prezentat, marti, la inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a incerca sa obtina rejudecarea dosarului angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

„Vreau sa ma refer la un neadevar, si anume ca eu le-am cunoscut pe Anisia si Botorogeanu, ca multe alte neadevaruri folosite de acest parchet. Nu am initiat acest recurs doar pentru ca as fi nevinovat, pentru a iesi cu orice pret din inchisoare. Am facut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat in penitenciar. Nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la dispozitia dumneavoastra daca voi sta nevinovat sau daca admiteti casatia. (…) Cred cu tarie in nevinovatia mea”, a declarat Dragnea in fata instantei, potrivit Mediafax.

La randul sau, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a sustinut si ea ca inculpatul a fost condamnat pentru o fapta care nu este prevazuta de legea penala.

Un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema a decis marti sa amane cu o saptamana pronuntarea deciziei in dosarul in care fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea a depus un recurs in casatie, prin care cere sa-i fie anulata sentinta prin care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Dezbaterile au avut loc marti dimineata, insa completul de judecata a decis sa amane decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind ca magistratii au nevoie de timp pentru a delibera.

Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a judecat o cale extraordinara de atac introdusa de fostul lider al PSD impotriva deciziei de condamnare.

In sala de judecata, Dragnea a declarat ca este nevinovat si a cerut sa fie achitat.

Fostul lider PSD a apelat la doua cai extraordinare de atac pentru a incerca sa scape de puscarie – un recurs in casatie si o contestatie in anulare (care a fost respinsa deja pe 10 decembrie).

Alti inculpati din dosar – Floarea Alesu, fost director executiv al DGASPC Teleorman, Olguta sefu, fost director executiv adjunct, si Adriana Botorogeanu, secretara PSD – au depus de asemenea cai extraordinare de atac.

Reamintim ca Dragnea a ajuns la Rahova dupa ce a fost condamnat definitiv la 3 ani si sase luni de inchisoare in dosarul Bombonica. Pe 27 mai, Instanta suprema l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a contribuit la mentinerea in functie la DGASPC Teleorman a doua angajate – Anisa Niculina Stoica si Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci isi desfasurau activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos