Liviu Dragnea, o noua incercare de a iesi din spatele gratiilor! Fostul lider PSD a invocat „habeas corpus” ca sa scape din inchisoare, un concept medieval!

648

Liviu Dragnea vrea cu orice pret sa scape de inchisoare. Fostul lider al PSD a fost convins de avocati sa declanseze o noua procedura in justitie, prin care sustine ca este detinut ilegal si cere sa fie pus de indata in libertate.

Avocatii lui Dragnea i-au spus acestuia ca ar fi gasit o metoda prin care ar putea convinge justitia sa-l elibereze din inchisoare inainte sa apuce sa-si ispaseasca intreaga pedeapsa de inchisoare de 3 ani si jumatate pe care a primit-o in mai 2019.

Exact in ziua de Craciun, unul dintre avocatii sai a depus o cerere la instanta, mai exact o contestatie la executare, prin care aparatorii fostului lider al PSD afirma ca nu contesta decizia definitiva de condamnare, ci mai degraba scot in evidenta faptul ca pedeapsa pe care a primit-o Liviu Dragnea ar fi fost pronuntata de o instanta necompetenta.

Este o aluzie, o referire directa la decizia recenta a Curtii Constitutionale prin care s-a constatat faptul ca o buna perioada de timp, completurile de 3 judecatori nu ar fi fost specializate pe probleme legate de coruptie si, in condecinta, pedeapsa primita de Dragnea, ar fi nelegala.

Avocatii lui Dragnea au mentionat in cerere ”habeas corpus” – un concept care provine din epoca medievala prin care politicianul cere sa fie adus de indata in fata unui judecator pentru a constata ca este detinut ilegal din data de 10 octombrie 2019, cand a fost publicata in Monitorul Oficial acea decizie a Curtii Constitutionale.

Astfel, Liviu Dragnea este asteptat la Tribunalul Bucuresti pe 17 ianuarie, pentru a sustine aceasta teorie, despre care multi dintre specialistii in drept penal considera ca va fi respinsa, noteaza stirileprotv.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos