Liviu Dragnea: „Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot! Ii legati, ii luati in brate”! Vezi STENOGRAMELE

542

1dragneaLiviu Dragnea si-a mobilizat subalternii sa aduca oamenii la vot prin mijloace interzise de lege, sustine DNA, care prezinta in rechizitoriu o discutie a lui cu seful de campanie din Alexandria, potrivit mediafax.ro.

„Pe parcursul zilei de 29.07.2012, constatand o prezenta insuficienta la vot, invinuitul Nicolae-Liviu Dragnea, uzand de autoritatea si influenta sa in PSD, a incercat sa mobilizeze persoanele apropiate (membrii de partid, primari, consilieri etc.) pentru a aduce oamenii la vot prin mijloace interzise de lege”, se arata in rechizitoriul prin care Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Astfel, potrivit anchetatorilor, in ziua referendumului privind demiterea lui Traian Basescu, Dragnea a avut urmatoarea discutie telefonica cu Valentin Gabriel Boboc, vicepresedinte PSD Alexandria si sef de campanie al partidului in acest oras:

„Boboc Valentin Gabriel: Da, sa traiti!

Liviu-Nicolae Dragnea: Bai … Vali, vad ca Victor (n.n.: Victor Dragusin, primarul Alexandriei) are telefonul inchis, aveti decat 38% prezenta in Alexandria … (n.n. Trebuie remarcat ca ulterior acestei convorbiri, prezenta la vot consemnata in municipiul Alexandria la inchiderea urnelor dupa aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%).

Boboc Valentin Gabriel: Stiu, sefu’! Din casa in casa, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici … din casa in casa o iau …

Liviu-Nicolae Dragnea: Asa!

Boboc Valentin Gabriel: Dar au inceput sa vina, acuma au inceput sa vina. Au fost la tara.

Liviu-Nicolae Dragnea: Bai, am inteles, dar organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate …

Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din usa in usa! Din usa in usa am luat-o pe toate strazile!

Liviu-Nicolae Dragnea: Luati-i, ma, rugati-i frumos. Dar e toata lumea impanzita in oras?

Boboc Valentin Gabriel: Da, sefu’, toti ii am peste tot.

Liviu-Nicolae Dragnea: Liberalii?

Boboc Valentin Gabriel: Aicea … ii certai nitel, asta faceam cand m-ati sunat dumneavoastra, ca ei au dus pe la tara si le-am zis sa-i adune pe toti de la tara (n.n.: cu referire la militantii liberali) ca acolo s-au cam terminat, hai sa ii aducem pe toti incoace, in oras.

Liviu-Nicolae Dragnea: Zi, ma, sa ii aduca in oras, ma!

Boboc Valentin Gabriel: Pai, asta … si ca zise ca ii aduce pe toti in oras acuma.

Liviu-Nicolae Dragnea: Bine, bine!”

Potrivit DNA, notele de redare prezentate „evoca, fara putinta de tagada, intentia invinuitului Nicolae-Liviu Dragnea de a profita de autoritatea si influenta sa in PSD”, cu scopul de a determina anumite persoane din partid sau anturate acestuia sa-si mobilizeze toate resursele pentru asigurarea unei prezente la vot care ar fi garantat validarea de catre Curtea Constitutionala a referendumului, inclusiv.

„In cuprinsul acestor convorbiri, invinuitul cere in mod expres persoanelor aflate in subordinea sa sa foloseasca presiuni pentru a determina alegatorii sa se prezinte la vot, chiar impotriva vointei acestora, activitati care contravin flagrant prevederilor art. 4 din Legea nr. 3/2000”, sustin procurorii DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat luni, intr-un comunicat de presa, ca Liviu Dragnea si alte 74 de persoane au fost trimisi in judecata in dosarul cunoscut sub numele de „Frauda la referendum”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos