Liviu Dragnea: Prin regionalizare avem sansa de a rupe definitiv Romania de comunism!

612

1dragneaVicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca Romania are sansa prin regionalizare de a se rupe definitiv de comunism, potrivit agerpres.ro.

”Noi avem sansa in aceasta perioada ca prin regionalizare, prin infiintarea regiunilor administrative, prin reorganizarea administrativa a Romaniei, prin modernizarea administratiei publice, sa rupem definitiv Romania de comunism”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a semnalat faptul ca institutiile publice din Romania sunt inca intr-un sistem destul de rigid.

”Suntem in situatia in care, la 23 de ani de la Revolutie, avem mai mult sau mai putin cam aceleasi institutii publice comuniste. Sigur, cu denumiri schimbate, cu denumiri moderne, dar aceeasi arhitectura a sistemului public, in multe locuri, cam cu aceleasi metehne. Suntem intr-un sistem destul de rigid”, a explicat vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, sistemul public din Romania este ”de inspiratie sovietica”, iar cetateanul este tratat ca ”un curier”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat joi, la Sibiu, la o dezbatere despre regionalizare, alaturi de prim-vicepresedintele PNL, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, si de mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul sibian, Ovidiu Sitterli. Discutia a fost moderata de sociologul Vasile Dancu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos