Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii exotice!

980

Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private cu care si-a dus iubita, Irina Tanase, in Elvetia si in vacante exotice.

Pesedistii au probleme sa justifice in fata Curtii de Conturi sumele platite pentru avioanele private inchiriate pentru Liviu Dragnea si echipa lui. Modul de actiune al lui Liviu Dragnea se poate observa analizand Raportul Curtii de Conturi, documentele oficiale ale Camerei Deputatilor si facturile prezentate de PSD.

Astfel, in timp ce Camera Deputatilor anunta ca toate cheltuielile legate de deplasarile externe ale fostului lider PSD erau suportate de institutie, simultan social-democratii incheiau contracte cu o firma pentru a inchiria avioane private de la Tiriac Air, informeaza Europa Libera.

PSD refuza sa spuna daca Liviu Dragnea, prietena sa, consultanti sau alti oficiali social-democrati se aflau in acele avioane private pe care le inchiria. Totul este tinut la secret, desi banii folositi sunt publici.

In momentul decontului pentru sumele cheltuite in 2018, a inceput sa iasa la lumina aceasta coincidenta intre vizitele externe ale lui Dragnea si contractele incheiate de PSD pentru inchirierea de avioane private.

Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocati de social-democrati pentru inchirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe. Contractele nu sunt incheiate direct de PSD cu firma de transport aerian, ci sunt intermediate de SC Ber’s New Solution SRL. Firma apare ca fiind specializata in curatenie, neavand in portofoliu vreo legatura cu intermedierea serviciilor de transport extern.

PSD incheie sub denumirea “pachete turistice” contracte cu SC Ber’s Solution SRL, care la randul ei inchiriaza aeronave pentru deplasarile externe ale echipei Dragnea. Sunt trei contracte incheiate in lunile aprilie si mai ale anului 2018 cu urmatoarele valori: 182.734 lei (aproape 39.000 euro), 184.755 lei (cele doua apar cumulat) si 166.422 lei.

„Sumele facturate in valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) si 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezinta servicii de transport aerian extern, respectiv inchiriere aeronave pentru Estonia, Israel si Elvetia pentru delegatii conduse de presedinte partidului”, se arata in nota transmisa de SC Ber’s Solution SRL catre PSD si inaintata ulterior si oficialilor de la Curtea de Conturi.

Nu sunt oferite insa alte informatii despre membrii PSD care s-au folosit de aceste servicii oferite de partid.

„Informatiile continute in documentele prezentate nu sunt edificatoare astfel incat sa ateste exactitatea sumelor datorate/achitate in contextul in care contractele nu contin valoarea serviciilor facturate, nu fac referire la beneficiarul efectiv al serviciului”, a transmis Curtea de Conturi celor de la PSD.

Liviu Dragnea s-a aflat in Israel, Estonia si Elvetia in prima jumatate a anului 2018, fix cand PSD incheia contractele de inchiriere aeronave.

Vizita din Elvetia din mai 2018 s-a remarcat prin aparitia Irinei Tanase, iubita lui Liviu Dragnea, in timp ce vizitau o fabrica de ceasuri de lux. „Nu a acoperit cheltuielile cu cazarea nicio institutie publica, nici de aici, nici din Elvetia, nici cu transportul”, a declarat Liviu Dragnea, cand a fost intrebat despre cum a ajuns Irina Tanase in delegatia oficiala.

Conform documentelor oficiale, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a fost insotit in vizita de consilierii sai si de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Gabriel Vlase. Acesta este in prezent directorul SIE.

Conform unui memorandum aprobat in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, actiunea are loc la invitatia presedintelui Consiliului National al Confederatiei Elvetiene, Dominique de Buman, in scopul „extinderii bazei de cooperare dintre cele doua foruri legislative”.

Este al treilea caz in care PSD incheie un contract pentru aeronave, contractul fiind semnat la finele lunii mai, conform documentele oficiale depuse la Curtea de Conturi.

Camera Deputatilor informa in 2018 ca suma platita pentru deplasarile externe ale lui Liviu Dragnea a fost de doar 22.000 de lei (aproape 4.700 euro). Factura este considerabil mai mica decat cea cheltuita de PSD, peste 100.000 de euro.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca Liviu Dragnea isi facuse un obicei in a inchiria aeronave private cu care sa zboare in afara tarii. Potrivit acestora, vacantele lui Liviu Dragnea in Maldive din 2018 si 2019 au fost precedate de inchirierea unor aeronave care l-au dus pe fostul lider PSD peste granita, de unde a plecat mai departe cu o cursa spre vacanta exotica. Sursele vorbesc despre zboruri pana la Sofia cu aeronave private sau pana la Belgrad. Aceste informatii nu apar insa in Raportul Curtii de Conturi sau informarile facute de PSD.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos