Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, are o postare ironivca pe Facebook la adresa presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a imbolnavit subit chiar cand trebuia sa se infatiseze in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Am un proces azi. N-am putut sa ma imbolnavesc si sa ma internez in weekend ca sa scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru ca procesul meu e unul de constiinta.

Voiam de fapt sa va/imi (re)propun reflectia despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. In primul rand mie.

Ipocrizia (incerc sa o demasc mai intai in mine). Sa fim persoane, nu personaje.

Urmatoarea reflectie a fost facuta vinerea trecuta de parintele Raniero Cantalamessa: Ipocrizia ‘ne face sa transformam viata in teatru in care sa recitam pentru o audienta; sa purtam o masca, sa incetam sa mai fim o persoana pentru a deveni un personaj. Si exista o mare diferenta intre persoana si personaj. Personajul inseamna coruptia persoanei. Persoana este un chip, personajul este o masca. Persoana este nuditate radicala, personajul este tot imbracaminte, tot machiaj. Persoana este autentica si esentiala, personajul este fictiune si artificial. Persoana are convingeri, personajul joaca un scenariu’”, a scris Francisc Dobos pe Facebook.

Liviu Dragnea trebuia sa se prezinte astazi la Inalta Curte, in procesul privind angajarile fictive la Protectia Copilului Teleorman, insa este internat in spital. Liderul PSD are dubla hernie de disc si va ramane internat pentru cateva zile, a anuntat, duminica dimineata, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, la Antena 3. In cursul serii, el a spus ca medicii urmau sa decida daca Dragnea va fi operat.

„Aseara (sambata seara – n.r.) ne-a anuntat ca medicii au stabilit ca trebuie sa ramana internat pentru cateva zile. In cursul zilei de astazi (duminica – n.r.) vor face analize suplimentare pentru a stabili daca este nevoie de analize suplimentare sau nu. Medicii nu exclud varianta unei interventii chirurgicale. I-au reprosat ca in ultimele saptamani a mers cu aceasta problema, rezistand la durere”, a spus duminica dimineata Codrin Stefanescu.

Potrivit lui Stefanescu, diagnosticul medicilor este dubla hernie de disc.

In cursul serii, Stefanescu a spus, intr-o interventie telefonica tot la Antena 3, ca medicii urmau sa decida daca Liviu Dragnea trebuie operat.

„Acum am plecat de la spital, sunt in masina, am fost sa-l vizitez cand ne-am intors de la Braila. Parerile doctorilor sunt impartite, doi spun ca nu ar fi nevoie de operatie, alti doi spun ca ar fi nevoie de doua interventii chirurgicale si urmeaza ca in seara asta sa ajunga la o concluzie. Liviu Dragnea este un om foarte puternic, a dus aceasta boala pe picioare, a simtit-o la Resita, dar s-a acutizat. La Ilfov nu a mai putut sa stea in picioare. Dupa RMN doctorii l-au internat imediat. Acum lucrurile nu stiu cat de complicate sunt, medicii vor decide cate interventii sa faca. Dupa el ar pleca si astazi. (…) Va trebui sa stea la pat in urmatoarele zile, vom opri turneul in tara”, a declarat Stefanescu.

„O sa amanam si anuntarea candidatilor la europarlamentare, amanam tot saptamana aceasta”, a mai spus secretarul general al PSD, transmite Aktual24.