Liviu Dragnea vrea sa dea lovitura de gratie din spatele gratiilor! Merge cu dizolvarea PSD pana la Curtea de Justitie a Uniunii Europene!

441

Liviu Dragnea vrea sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene in dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti in care contesta noua conducere PSD, stabilita la Congres. Fostul lider PSD a depus la instanta mai multe cereri, intre care si cea privind CJUE, urmatorul termen fiind in 31 octombrie.

Liviu Dragnea a depus prin avocat la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul in care contesta noua conducere a PSD, mai multe cereri, intre care si cea privind sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE). In acest context, instanta a stabilit urmatorul termen pentru 31 octombrie, cand vor fi discutate cererile fostului lider PSD.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucuresti prin care a respins, in data de 9 august, cererea de interventie depusa de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmand astfel noua conducere social democrata. Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel Bucuresti, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificari acte constitutive – statut – organe de conducere”. In sesizarea depusa la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formatiunii, precizeaza Mediafax.

Concret, Tribunalul Bucuresti a admis cererea PSD, au incuviintat modificarile de statut si au respins toate cererile de interventie, printre acestea numarandu-se si cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, ca fostul lider PSD Liviu Dragnea a sustinut, in cererea de interventie depusa la Tribunalul Bucuresti prin intermediul avocatilor sai, ca avand in vedere ca prin decizia sa de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare, Inalta Curte de Casatie si Justitie a statuat si ca Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica, cele doua angajate ale Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis frauda lucrand de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia ca organizatia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvata, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicata Tribunalului Bucuresti.

Cealalta situatie juridica care a fost invocata de liderul PSD in sesizare este cea potrivit careia, daca PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman si pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificarile de statut, formatiunea politica se regaseste in ipoteza juridica in care conduita „PSD Central echivaleaza cu insusirea actului ilegal comis de organizatia PSD Teleorman” intre 7 iulie 2006 si 18 decembrie 2012, „ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD insusi”, au explicat sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este incarcerat in Penitenciarul Rahova, incepand cu 27 mai, unde ispaseste o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos