Liviu Pop: Legea salarizarii trebuie sa intre in vigoare in cel mai scurt timp!

784

popLiviu Pop considera ca Legea salarizarii trebuie sa intre in cel mai scurt timp in vigoare, potrivit agerpres.ro.

In ciuda faptului ca inca nu exista un text scris, atat acesta, cat si colegii sai din PSD isi doresc sa acorde mai multa flexibilitate conducatorilor de institutii, astfel incat acestia sa isi poata plati subalternii in functie de performantele lor, se arata intr-un comunicat.

”Trebuie sa se tina cont de unele aspecte. Este necesara aprobarea Legii salarizarii. Astfel, angajatii vor fi incurajati sa obtina rezultate foarte bune in meseria lor. Subalternii vor putea fi platiti in functie de anumite criterii de performanta, insa incadrandu-ne in plafonul de 7% din PIB pentru cheltuielile salariale, asumat in fata FMI. In momentul de fata nu exista o scara a performantelor, motiv pentru care in administratia publica salariile sunt cam aceleasi pentru mare parte a angajatilor. Mi se pare normal sa ai posibilitatea sa sanctionezi, atunci cand este cazul, sau sa incurajezi performanta acolo unde exista”, a declarat Liviu Pop, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, se are in vedere si reducerea decalajelor salariale de la 1 la 40, cat este in prezent, la 1 la 7.

”Nu vom mai avea directori de companii de stat care sa primeasca lunar salarii colosale, deseori chiar si cu 30 – 40 de ori mai mari decat un medic rezident, de exemplu”, sustine senatorul PSD.

Liviu Pop considera ca un prim pas in vederea acestei reforme a fost deja facut prin desfiintarea a 60.000 de posturi vacante (exceptie cele din sanatate si educatie, unde este deficit de personal).

”Nu este normal sa ai un post vacant doar ca cineva sa poata fi sef, fara a avea niciun subordonat. De asemenea, una dintre cele mai mari masuri luate de Guvernul Ponta a fost deblocarea sistemului de 7 la 1. Aceasta masura impusa de guvernarea Boc a creat situatii extrem de dificile, generandu-se situatii in care se lucra la cote de avarii in nenumarate institutii ale statului”, se mai arata in comunicat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos