Liviu Plesoianu anunta inceputul sfarsitului in PSD! „Partidul a fost preluat de calai”

331

Deputatul PSD Liviu Plesoianu transmite conducerii PSD o scrisoare deschisa in care solicita „organizarea rapida a unui Congres”. El doreste ca in fruntea PSD sa fie instalati „oameni precum Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Lia Olguta Vasilescu si toti ceilalti colegi cu genunchii tari”.

Pleosoianu afirma ca, acum, PSD este condus de „calai ai oricarui principiu, de oameni din clei care se dedubleaza si isi inventeaza azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltaieri”.

Scrisoare deschisa catre colegii din PSD

Chiar daca acest mesaj nu va este transmis de unul care e „de-o viata in PSD”, ci doar de aproape trei ani, poate va conta tocmai pentru ca cel care il semneaza nu are doctorate la SRI, nu are carti cu prefata si postfata semnate de Coldea si Maior, nu ia masa in padure decat la picnic, cu prietenii sai de-o viata si nu culege struguri decat in via strabunicilor de la tara…

Am incercat si am reusit din octombrie 2016 si pana acum doua lucruri pe care le consider foarte importante: sa lupt fara preget si fara rezerve cu Hidra care a luat aceasta tara ostatica de mai bine de un deceniu si, in acelasi timp, sa nu particip la NICIO intalnire, de orice fel, a vreunei grupari interne sau externe de putere, din interiorul sau din exteriorul Romaniei. Faptul de a ramane LIBER, complet LIBER, este ceva fara de care nu pot sa functionez. Ca atare, apreciez si voi continua sa apreciez in partid si in afara lui DOAR sustinerea celorlalti OAMENI LIBERI! In primul rand pentru ca eu asa sunt construit. Si tot in primul rand, pentru ca eu am convingerea ca romanii de asa ceva au nevoie – de oameni care sa intre in politica crezand in ceva si nu sperand la ceva! Desi despre asta este vorba, ma feresc sa-i spun „politica altfel” pentru ca termenul a fost confiscat deja de multa vreme de personaje inventate si gonflate precum Ciolos si Iohannis – baloane de sapun umplute cu marketing politic…

Consider ca 2019 este anul in care ar trebui sa incepem sa ne re-construim un DRUM, sa ne re-gandim un SENS national. De asemenea, la nivel de partid este si anul in care ar trebui sa ne desprindem de trecutul si de prezentul mult prea bogat in pactizari si intelegeri pe sub masa si dincolo de cortina. Daca este sa ma intrebati pe mine, nu de mutatii ideologice pompoase avem noi nevoie acum, ci de un lucru cat se poate de simplu: de a incerca, macar in anul acesta, sa actionam la adapostul propriilor credinte si idealuri, iar nu sub pavaza feluritelor grupari suprademocratice si metastatale. Eu, in mod categoric, voi merge mai departe privind inainte doar catre principiile si idealurile mele si ale celor care ne-au votat. Daca PSD, in ansamblul lui, va rezona cu aceasta linie, vom merge impreuna si vom construi impreuna SENSURI noi. Daca nu, eu imi voi vedea in continuare de drum si nu ma voi opri…

Cat despre ce se intampla zilele acestea in PSD, lucrurile sunt simple: partidul a fost preluat de calai ai oricarui principiu, de oameni din clei care se dedubleaza si isi inventeaza azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltaieri. Impostorilor, meduzelor nu am ce sa le transmit. Colegilor verticali si oamenilor care ne-au votat in 2016 asa cum ne-au votat si in 2012 am insa multe sa le spun. Cu ei chiar am de ce sa vorbesc despre CURAJ si despre PRINCIPII puse in practica!

Ca atare, imi exprim public sprijinul pentru organizarea rapida a unui Congres si pentru o noua conducere a PSD, alcatuita din oameni precum Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Lia Olguta Vasilescu si toti ceilalti colegi cu genunchii tari si cu discurs PUBLIC asumat! De asemenea, reiterez public si clar intentia mea de a candida la alegerile prezidentiale din acest an. Asa cum am scris si in cartea recent lansata, voi continua sa lucrez si sa lupt pentru „ROMANIA – TARA UNUI VIS POSIBIL”!

P.S. Cat despre CURAJ si ASUMARE a unor PRINCIPII, provoc oricand la discutii PUBLICE orice politician-meduza care, lipsit complet de coloana vertebrala, se izbeste frontal de sine insusi si contrazice azi tot ce spunea cu convingere ieri!

…Pentru ca am fost primul care, inca din luna decembrie 2016, imediat dupa alegeri, am spus ca Iohannis ar trebui suspendat si ca, daca acest lucru nu se intampla, va face tot ce tine de el ca „sa nu mai ramana piatra pe piatra in aceasta tara”. Exact aceasta expresie am folosit-o. Multora li s-a parut exagerata, prea dura. …Apoi, s-a vazut ca am avut perfecta dreptate!

…In data de 7 februarie 2017, in plina isterie nationala legata de „OUG 13”, am ramas in banca, in Parlamentul Romaniei, unde am fost trimis prin VOTUL OAMENILOR, si am protestat civilizat pe toata durata „discursului” plin de ura scrasnita al Insului din Deal.

…Tot in acea perioada, am insistat pe toate caile posibile ca PSD sa le dea ocazia sa se exprime public celor care nu cred intr-un stat condus de oameni din spatele cortinei. Mi-am conceput si un mesaj care sa ma defineasca in tot ceea ce fac: „Lasa-i sa lupte alaturi de tine pe cei care te-au ales sa lupti pentru ei!”…

…In aprilie, m-am dus chiar in barlogul… mamutului radioactiv. In plina dezbatere a Comisiei de la Venetia, gazduita la Cotroceni, am vorbit in fata tuturor despre incalcarea grosolana a Constitutiei Romaniei de catre Insul-in-geaca-rosie, despre cum intelege el sa nu fie mediator, ci dezbinator si instigator!

…In cadrul sedintelor Comisiei de Ancheta din Parlament am adresat toate intrebarile corecte, fara nicio ezitare, chiar daca acolo se afla marele GEORGE MAIOR… Apoi, fara sa cer vreun ajutor de la partid, m-am dus pe persoana fizica in fata sediului central DNA, pentru a-i adresa distinsei KOVESI intrebarea de care tot fugea: „Ce ati cautat acasa la Oprea in seara turului II al alegerilor prezidentiale din 2009?”.
…Cateva saptamani mai tarziu, i-am adresat aceeasi intrebare si la Bruxelles, privind-o in ochi fara sa clipesc si intalnindu-i toata URA de care e capabila. Si e capabila de INUMAN de multa…

…Pentru inlaturarea lui Grindeanu am votat fara ezitare. DAR pentru numirea sa la ANCOM n-am mai votat cateva luni mai tarziu, declarand ca nu sunt BIPOLAR!
…Pentru inscaunarea lui Tudose n-am votat si ma felicit in fiecare zi pentru asta!
…Am considerat important sa lucrez la Legea ONG-urilor, desi, asa cum ma asteptam, o puternica opozitie a venit chiar dinspre propriul Guvern. Au urmat multe alte proiecte, precum cel privind limitarea mandatelor sefilor din servicii sau cel privind excluderea din magistratura a celor care au lucrat in echipe mixte, in baza protocoalelor secrete cu SRI.

…Bugetul pe 2018 nu l-am votat, pentru ca nu mi se pare normal sa aloci bani in plus catre institutiile de forta inainte de a le fi reformat cu adevarat.
…Acelor membri ai opozitiei care confunda Parlamentul cu stadionul le-am tinut piept cu propriile arme, pentru ca n-am suportat sa vad cum sunt efectiv HARTUITI colegii mei in Parlamentul Romaniei de catre o adunatura de robotei cipati.
…Ambasadorilor si ZEILOR de la Bruxelles le-am raspuns ferm si argumentat de fiecare data cand au inteles sa ne bata cu linia peste degete, din reflexul de a ne considera copiii inadecvati ai Vestului.

Multe ar mai fi de spus despre CURAJ, despre asumarea unei lupte impotriva Sistemului. Cert este ca lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupti, ori nu te lupti, ori iti asumi niste principii, ori nu. Asa ca, fara a ma cocota pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calitati si defecte), chiar am multe de spus despre „curaj” si despre „principii asumate”. Daca as fi gandit asa cum din pacate mult prea multi gandesc in politica romaneasca, nu m-as fi expus si mi-as fi asigurat foarte usor un locsor pufos si relaxant…

Voi continua si in 2019 sa vorbesc si sa actionez doar sub impulsul lucrurilor in care cred, alaturi de ceilalti oameni LIBERI!
Fie sa FIM!