Lovit in coaste de mesajul lui Trump care si-a afirmat sprijinul in lupta anticoruptie din Romania, Tariceanu reactioneaza: ”Cea mai grava forma de coruptie e generata de ABUZUL DE PUTERE al anumitor institutii!”

385

Călin Popescu Tăriceanu cataloghează întâlnirea drept un reper politic şi important. Totuşi, nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă, spune liderul ALDE.

Despre discursul referitor la corupţia din România, Călin Popescu Tăriceanu spune: „Lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze pe cei care au transformat lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor omului, devenind astfel ei înşişi corupţi”, scrie digi24.ro.

„Din discursul preşedintelui Trump, am reţinut în mod deosebit remarca privind lupta anticorupţie şi pentru un stat de drept, care se desfăşoară la noi în ţară. Este un punct de vedere pe care l-am susţinut permanent şi pe care-l susţin în continuare. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, corupţia nu s-a manifestat la noi doar în domeniul financiar. Cea mai gravă formă de corupţie este corupţia generată de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor instituţii”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Senatului.

„Întâlnirea dintre preşedinţii României şi SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă”, a conchis Tăriceanu.