Lovitura dura pentru Liviu Dragnea! Judecatorii au decis redeschiderea dosarului Tel Drum!

213

Magistratii ICCJ au decis, luni, redeschiderea unui dosar Tel Drum, in care este vizat si liderul PSD, Liviu Dragnea. Decizia instantei este definitiva.

„Admite cererea formulata de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. in temeiul art.335 alin. (4) si alin. (41) Cod procedura penala, confirma redeschiderea urmaririi penale dispusa prin ordonanta nr. 117/II-2/2018 din 03 iulie 2018, in dosarul nr.337/P/2009 (986/P/2014) al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie- Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei numai in rem si numai cu privire la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazuta de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969. Mentine celelalte dispozitii ale rezolutiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neinceperea urmaririi penale cu privire la infractiunea de stabilire cu intentie a unei valori diminuate a activelor unei societati, prevazuta de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu, in suma de cate 130 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi 01 octombrie 2018”, se arata in decizia instantei.

Presedintele Camerei Deputatilor s-a referit chiar saptamana trecuta la acest dosar.

„Dar ce asta este vreo surpriza? Eu zic sa mai caute prin arhiva ca or mai fi dosare pe care nici ei nu mai tin minte sa le redeschida. Nu tot ei mi-au dat neincepere? Eu nici nu stiam ca sunt anchetat atunci. Am primit doar neinceperea dupa cinci ani de ancheta”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie si are ca obiect „confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335 alin. 4 NCPP)”. Dosarul vizeaza finantarea din fonduri europene si din bugetul Consiliului Judetean Teleorman a unor contracte.

Procurorii spun ca au aparut probe noi legate de infractiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activitatii companiei Tel Drum.

Dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea, dar si alte persoane: Mugur Bataus, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu si Marian Fiscuci.

Fiscuci a fost trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar, in decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscala.

De asemenea, Fiscuci este pus sub acuzare si in dosarul „Tel Drum”, in care este cercetat Liviu Dragnea.

In dosarul „Tel Drum” sunt cercetati penal si Mugur Bataus si Victor Piperea, functionari in cadrul Consiliului Judetean Teleorman.