LOVITURA GREA pentru Petre Roman: a pierdut definitiv procesul cu ANI! ADIO functie de DEPUTAT!

456

Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) pe incompatibilitate, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi ca el a depus prea tarziu actiunea in instanta

Initial, Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Petre Roman si a hotarat in aprilie 2016 anularea raportului de constatare prin care fostul deputat a fost declarat de ANI in stare de incompatibilitate, scrie Agerpres.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost insa anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis joi recursul ANI si a decis ca Petre Roman a depus prea tarziu actiunea in instanta.

„Admite recursul declarat de parata Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei civile nr. 1.390 din 22 aprilie 2016 a Curtii de Apel Bucuresti — Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta civila recurata si rejudecand: Admite exceptia tardivitatii formularii contestatiei, invocata de parata prin intampinare. Respinge contestatia formulata de reclamantul Petre Roman impotriva Raportului de evaluare nr.10.447/G/II/12.03.2014 intocmit de parata Agentia Nationala de Integritate, ca tardiv formulata. Definitiva”, se arata in decizia instantei supreme.

In martie 2014, ANI a anuntat ca Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

Initial, Petre Roman a contestat raportul intocmit de ANI, insa a gresit instanta unde trebuia sa deschida procesul. Astfel, el a depus contestatie la Tribunalul Bucuresti, in aprilie 2014, insa actiunea sa a fost respinsa, deoarece instanta competenta era Curtea de Apel Bucuresti.

In consecinta, ANI a cerut Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat in stare de incompatibilitate a ramas definitiv, dupa ce nu a fost contestat in termenul prevazut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputatilor a luat act de incetarea mandatului deputatului Petre Roman.

Ulterior, Petre Roman a depus o noua contestatie la Curtea de Apel Bucuresti, de data asta avand castig de cauza. In final, el a pierdut in recurs procesul cu ANI la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ramane de vazut acum ce suma trebuie sa returneze Petre Roman, reprezentand veniturile obtinute in calitate de deputat, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos