Lucrurile SUNT CLARE pentru Europa! Trump si-a anuntat OFICIAL principalele proiecte in mandatul de presedinte!

654

Viitorul preşedinte american, Donald Trump, s-a întâlnit joi la Washington cu liderii republicani ai Congresului pentru a planifica începutul mandatului său, anunţând priorităţi precum sănătatea, imigraţia şi locurile de muncă, a relatat AFP.

„Avem multe de făcut. Vom lucra foarte dur asupra imigraţiei, sănătăţii şi ne gândim la locuri de muncă, mai ales la locuri de muncă”, a spus Trump jurnaliştilor după ce s-a întâlnit separat cu Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senat.

Preşedintele ales, Donald Trump, a fost însoţit de soţia sa, Melania, şi de viitorul său vicepreşedinte, Mike Pence, iar tot joi el a fost primit de Barack Obama la Casa Albă.

„Donald Trump a obţinut una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-am văzut vreodată, iar noi vom transforma această victorie în progres pentru americani”, a declarat Paul Ryan.

„Vom face lucruri spectaculoase pentru americani, sunt nerăbdător să încep. Sincer, de când este posibil”, a spus Donald Trump. „Fie că este vorba de sănătate, imigraţie sau de numeroase alte lucruri. Vom scădea impozitele, vom face sănătatea mai puţin scumpă. Vom face o adevărată treabă în sănătate”, a continuat acesta.

Dar Trump nu a răspuns la o întrebare despre punerea în aplicare a interdicţiei de intrare pe teritoriul SUA în cazul musulmanilor, o promisiune făcută în decembrie 2015 de către candidatul republican, pe care însă nu a mai reluat-o.

Unul dintre punctele evidente de înţelegere între liderii republicani şi al 45-lea preşedinte american este abrogarea promisă a reformei sănătăţii, supranumită „Obamacare”, adoptată în 2010. Republicanii au încercat de mai multe ori să o abroge, dar nu au reuşit, în special pentru că preşedintele dispune de dreptul de veto.

„El este nerăbdător să înceapă repede, noi de asemenea,”, a comentat senatorul McConnell, conform Agerpres.

Congresul ales marţi îşi va intra în funcţie în ianuarie, cu două săptămâni şi jumătate înaintea lui Donald Trump.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos