Ludovic Orban, atac dur la adresa coalitiei penalilor! Dragnea si Tariceanu actioneaza premeditat impotriva Romaniei!

229

Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii acuza pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu-Tariceanu ca actioneaza premeditat impotriva apartenentei tarii noastre la Uniunea Europeana, in contextul in care majoritatea PSD – ALDE a votat luni, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, contra adoptarii cererii de asistenta catre expertii Comisiei de la Venetia si cei ai Comisiei Europene.

Ludovic Orban explica, intr-o postare pe Facebook, pe care a intitulat-o „Iresponsabili”, ca Florin Iordache a solicitat, in plenul Comisiei de la Venetia, asistenta expertilor in elaborarea modificarilor la codurile penale si la legile justitiei, iar secretarul Comisiei si-a aratat disponibilitatea de a sprijini solicitarea, facand precizarea ca aceasta trebuie formulata de conducerea Camerei Deputatilor sau Senatului.

Presedintele PNL puncteaza ca a solicitat in Biroul permanent al Camerei Deputatilor adoptarea cererii de asistenta, dar aceasta a fost respinsa de majoritatea PSD – ALDE, acuzandu-i pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu-Tariceanu de actiuni contrare principiilor, valorilor si reglementarilor europene.

„Astazi (luni – n.r.), in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, am solicitat adoptarea cererii de asistenta catre expertii Comisiei de la Venetia si cei ai Comisiei Europene. Majoritatea PSD – ALDE, in frunte cu Dragnea si cu Iordache, a votat impotriva cererii PNL, aratand ca nu dau doi bani pe opiniile si expertiza acestor prestigioase institutii. si asta cu o zi inainte de raportul MCV si de rezolutia din Parlamentul European, care amandoua fac referiri exprese la recomandarile Comisiei de la Venetia. Se vede din ce in ce mai clar ca Dragnea si Tariceanu actioneaza premeditat impotriva apartenentei noastre la Uniunea Europeana, pentru ca altfel nu exista nicio explicatie pentru actiunile lor sistematice contrare principiilor, valorilor si reglementarilor europene”, a scris Orban, pe pagina de socializare.