Ludovic Orban: Dancila incalca in mod deliberat Constitutia! In toata istoria post-decembrista nimeni nu si-a permis sa nege existenta si rolul principalului for reprezentativ al cetatenilor!

284

Presedintele PNL Ludovic Orban spune ca premierul Viorica Dancila „sfideaza” Parlamentul, „refuzand sa respecte Constitutia Romaniei, care o obliga sa se prezinte in fata parlamentarilor pentru a cere votul asupra remanierii”.

Reactia vine dupa ce Dancila a anuntat o remaniere a Guvernului si a trimis la Cotroceni propuneri de ministri, inclusiv de la ALDE, chiar daca formatiunea a iesit oficial de la guvernare.

„In toata istoria post-decembrista nimeni nu si-a permis sa nege existenta si rolul principalului for reprezentativ al cetatenilor, in functie de care un sistem politic poate fi considerat sau nu democratic. Viorica Vasilica Dancila si PSD incalca in mod deliberat legea fundamentala, spre deosebire de toate celelalte guverne pe care le-a avut Romania si s-au aflat intr-o situatie similara”, arata Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presa.

„Justificarile prezentate pentru aceasta manevra de prost gust sunt cel putin hilare. Blocajul de la nivel guvernamental este „meritul” exclusiv al premierului Dancila, care dat dovada suprema de incompetenta atunci cand a luat act de demisiile ministrilor ALDE, in aceeasi zi, in loc sa foloseasca termenul de 15 zile, pe care il avea la dispozitie in Codul Administrativ, adoptat chiar de actualul Guvern prin OUG. Astfel, faptul ca sunt ministere in care nu exista atributii delegate secretarilor de stat este o situatie care priveste premierul, care nici macar nu s-a preocupat de aceasta situatie atunci cand a luat act de demisiile ministrilor”, mai arata Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos