Ludovic Orban demonteaza propaganda pesedista! Anul acesta PSD a taiat pensiile! Pensia medie a scazut in Romania!

234

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara ca in acest an „PSD a taiat pensiile”, afirmand ca acestea ar fi trebuit sa creasca cu 8% de la 1 ianuarie.

„Anul asta PSD a taiat pensiile, pentru ca daca ar fi aplicat formula de crestere a pensiilor care exista si exista in legislatie, in mod normal pensiile trebuiau sa creasca de la 1 ianuarie cu 8%. Asta insemna pe punctul de pensie 12 luni ori 8% – 96, or, ei au crescut punctul de pensie cu 10% de la 1 iulie, iar pentru primul trimestru, pentru prima data de multi ani de zile, pensia medie a scazut in Romania, raportat la ultimul trimestru al anului 2017”, a declarat Orban, la B1 TV.

El a mai aratat ca a crescut si rata inflatiei iar pensionarii resimt cel mai mult.

„Rata inflatiei a fost de 5,4%, in realitate, aceasta e valabila pentru toate produsele si serviciile de la nivelul economiei, dar daca analizezi cresterea preturilor pe ceea ce se numeste cosul zilnic, in special cosul zilnic al pensionarului, in jur de 9% este estimarea facuta pe mancare, medicamente, energie electrica, gaze”, a spus Orban.

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri noul proiect al Legii Pensiilor. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, la finalul sedintei Executivului, ca nicio pensie nu va scadea dupa recalculare, ca nu se modifica varsta standard de pensionare si nici stagiul de cotizare. Aceasta a adaugat ca impactul financiar al legii va fi in 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmand sa ajunga in 2022 la 81 de miliarde de lei.