Ludovic Orban, despre interventia brutala a Jandarmeriei: Este un eveniment de o gravitate fara precedent! PNL cere convocarea ministrului de Interne si a prefectului!

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, sambata, interventia Jandarmeriei la mitingul din Piata Victoriei, afirmand ca este „un eveniment de o gravitate fara precedent” si anuntand ca liberalii vor cer convocarea ministrului de Interne, a prefectului Capitalei si a comandantilor Jandarmeriei la comisiile parlamentare de aparare.

„Este un eveniment de o gravitate fara precedent. De 28 de ani impotriva romanilor nu au mai fost folosite fortele de ordine ca un aparat de represiune. Ordinul dat de Dragnea ca Jandarmeria sa intervina brutal, la intimidare, in forta impotriva unor cetateni pasnici reprezinta un atac fara precedent impotriva democratiei, impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale oamenilor, un atac impotriva tuturor cetatenilor care nu sunt de acord cu puterea, care transforma practic puterea actuala intr-o putere care nu mai are nicio legatura cu democratia, intr-o putere autocratica, intr-o putere care a confiscat institutiile statului pentru a le transforma in arme impotriva cetatenilor”, a afirmat Orban, intr-o conferinta de presa.

El a precizat demersurile pe care le va face PNL.

PNL va initia o serie de demersuri pentru a incerca pedepsirea celor vinovati. Am solicitat reprezentantilor nostri in Comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala de la Senat, domnul presedinte Marcel Vela, si de la Camera, domnul vicepresedinte Ovidiu Raetchi, ca si celorlalti parlamentari liberali sa initieze convocarea de urgenta a comisiilor de aparare pentru a incepe audierea urgenta a ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a comandantilor Jandarmeriei, precum si a oricarei alte persoane care a fost implicata, in special a victimelor care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale a jandarmilor”, a declarat presedintele PNL.

Orban a mai aratat ca, in cazul in care majoritatea parlamentara va refuza demararea acestei proceduri, PNL va initia strangerea de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pentru constituirea unei comisii de ancheta privind violentele si abuzurile comisie in Piata Victoriei.

De asemenea, el a mentionat ca, incepand de luni, PNL va forma o echipa de avocati pentru consilierea celor afectati de violentele de la mitingul din Piata Victoriei.

Sursa: Agerpres

Ludovic Orban, despre interventia brutala a Jandarmeriei: Este un eveniment de o gravitate fara precedent! PNL cere convocarea ministrului de Interne si a prefectului! was last modified: august 11th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre