Ludovic Orban, dupa discursul lui Dragnea: „Delirul unui dictator nebun capabil sa condamne Romania la cea mai intunecata perioada a sa”

287

Liderul liberal a reactionat extrem de critic dupa discursul de duminica seara al presedintelui PSD. Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost “delirul unui dictator nebun” care este capabil sa condamne Romania la “cea mai intunecata perioada a sa”.

“Am urmarit profund ingrijorat delirul unui dictator nebun capabil sa condamne Romania la cea mai intunecata perioada a sa. Acest individ a lansat atacuri impotriva tuturor institutiilor care nu se afla sub controlul sau politic printr-un urlet de disperare venit parca din cavernele regimului totalitar, prin cel mai agresiv si mai ticalos discurs antidemocratic si antieuropean de la aderarea Romaniei la UE”, a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presa.

Liderul liberal sustine ca Dragnea a pierdut orice contact cu realitatea si identifica Romania cu “Partidul”.

“E stupefiant modul in care acest personaj crede ca poate sa aseze intreg statul roman la cheremul sau, identificand cu insistenta intreaga Romanie cu Partidul. Pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Liviu Dragnea a facut dovada celei mai dure pozitii anti-europene printr-un discurs autocratic, prin care practic a declarat razboi tuturor partenerilor Romaniei din cadrul Uniunii Europene si NATO”, a mai spus presedintele PNL.

In opinia sa, Liviu Dragnea este “inamicul public numarul 1 al oricarui roman care isi doreste sa traiasca intr-o tara civilizata, bazata pe respectarea legii si pe justa recompensare a muncii sale”.

Referindu-se la atacul lansat de Dragnea la adresa lui Klaus Iohannis, Orban l-a caracterizat drept “lipsit de ratiune si argument” si “un semnal infiorator dat tuturor celor care privesc spre Romania”.

“Concretizarea unui demers precum cel propus de Liviu Dragnea in cazul sefului statului este o iluzie, insa este un mesaj extrem de parsiv la adresa oricarui roman care are curajul sa i se opuna proiectului de dominatie al lui Liviu Dragnea. Fac un apel la responsabilitate catre toti cei care fac parte in acest moment din coalitia PSD-ALDE sa ia distanta in cel mai scurt timp de Liviu Dragnea. Delimitarea de acest personaj, caruia i-a fost intunecata ratiunea, este in propriul interes al celor care sunt astazi lideri ai PSD si ALDE”, a adaugat liderul PNL.

In acest context, Ludovic Orban face apel la parlamentarii PSD si ALDE sa realizeze ca ceea ce “a perorat” Liviu Dragnea reprezinta cel mai puternic argument pentru a vota motiunea de cenzura.