Ludovic Orban EXCLUDE orice apropiere a PNL-ului de partidul de guvernamant: ”PNL are un singur adversar natural – CIUMA ROSIE!”

515
Candidatul la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban, aflat pentru a doua oară la Constanța pentru a-și asigura sprijinul filialei, a transmis liberalilor din teritoriu că partidul are nevoie de lideri cu caracter, de democrație internă, de decizii care nu se vor mai lua în spatele ușilor închise, de introducerea unui sistem meritocratic. Iar dacă va ajunge liderul PNL, PSD trebuie să știe că Ludovic Orban nu va face nici un compromis cu „Ciuma Roșie”, scrie evz.ro.

Deși susținut de 27 de filiale din țară, Ludovic Orban pare decis să își continue campania electorală în interiorul partidului până la congresul de alegeri din 17 iunie. La Constanța vine a doua oară, existând organizații județene pe unde a trecut chiar și de trei ori. Este hotărât să schimbe imaginea PNL-ui și deschis colaborării cu partidele de dreapta.

“Asta nu înseamnă că o să procedăm cum au făcut alții și o să ciocănim la ușa unuia și altuia. Putem colabora cu cei care au aceleași valori principii și obiective ca PNL. Dar nu există decât o singură forță capabilă de dreapta care să se poată bate, de pe picior de egalitate, cu adversarul provenit din Partidul Comunist și cu avatarurile FSN-ului. Și această forță politică este PNL”, a spus Ludovic Orban.

Pentru Ludovic Orban, candidat la șefia PNL, o eventuală apropierea de partidul de guvernământ este imposibilă. “PNL are un singur adversar natural, și anume Ciuma Roșie”, a spus, hotărât, Orban. Iar dacă va deveni președintele Partidului Național Liberal, “PSD trebuie să știe că nu va mai avea nicio Coloană a Cincea în PNL, că nu poate să facă nici un compromis cu PNL și că vor avea un adversar corect, principal, dar un adversar extrem de redutabil”.

Ludovic Orban exclude vreo implicare a președintelui Klaus Iohannis în alegerile din PNL, precizând că nu șeful statului ia deciziile în partid ci organismele statutare. “Cei care sunt chemați să aleagă noua conducere a PNL sunt cei 5000 de delegați care vor reprezenta filialele județene la congresul din 17 iunie”. Iar relația sa cu șeful statului este “firească, normală,  corectă”, admițând că, “vrem nu vrem, suntem într-o colaborare  instituțională privilegiată, ca să zic așa, avem clauza partidului cel mai favorizat  de către președinte pentru că a ajuns președinte fiind candidatul PNL”.

Ca urmare, obiectivul principal al lui Ludovic Orban este “câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019 și pentru mine este fundamental să reușim obținerea unui al doilea mandat de președinte pentru Klaus Iohannis”. Nu știe dacă șeful statului vine la congres. „Nu sunt organizatorul congresului, eu sunt candidat la președinția PNL. Președintele României are un comportament constituționzal, s-a purtat exact pe croiala dată de Constituție. Nu s-a manifestat ca alți președinți, arătând un partizanat politic ci, dimpotrivă, încearcă să-i reprezinte pe toți cetățenii români”, a spus, la final, Ludovic Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos