Ludovic Orban: Guvernul PSD refuza sa faca autostrada Moldova si condamna la subdezvoltare si saracie o mare parte a Romaniei!

172

Presedintele PNL, Ludovic Orban, someaza Guvernul Dragnea-Dancila sa nu mai saboteze dezvoltarea Moldovei si sa depuna urgent la Bruxelles solicitarea de finantare a autostrazii Iasi-Tg.Mures.

„Intr-o iesire publica fara precedent, Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala a cerut Guvernului Romaniei sa nu mai insulte oficialii europeni cu scuze lamentabile si eschivari penibile si sa foloseasca urgent banii Uniunii Europene pentru constructia autostrazii Iasi – Tg. Mures

Niciodata pana acum, Romania nu a fost mai sever si mai grav avertizata de un oficial european ca saboteaza un proiect major de infrastructura de interes strategic atat pentru cetatenii romani cat si pentru conectarea tarilor din Europa Centrala si de Est.

Suntem in fata unei dovezi maxime a incompetentei guvernului PSD – ALDE, condus de o sleahta de ageamii in gestionarea treburilor publice, in frunte cu prima analfabeta functional a tarii, Viorica Dancila, si controlat de un condamnat penal care are alte interese decat dezvoltarea tarii.

In anul centenarului Romaniei Mari, guvernul Dragnea – Dancila a aratat cea mai mare bataie de joc la adresa idealului de unire al tuturor romanilor prin constructia de autostrazi care sa lege regiunile istorice ale Romaniei.

Sabotarea constructiei autostrazii care leaga Moldova si Basarabia de vestul Romaniei si de Europa este o tradare a intereselor nationale care condamna romanii de pe cele doua maluri ale Prutului la subdezvoltare si saracie si urmareste pastrarea acestor regiuni in zona captiva a intereselor rusesti.

Romanii trebuie sa stie ca ne aflam intr-o situatie extrem de grava in care Comisia Europeana face apeluri insistente pentru ca Guvernul Romaniei sa foloseasca banii europeni pentru constructia autostrazii Tg. Mures – Iasi insa guvernarea PSD – ALDE refuza cu premeditare sa faca demersurile necesare pentru a obtine aceasta finantare nerambursabila de la partenerii nostri europeni.

Somam guvernul Dragnea – Dancila si coalitia PSD – ALDE sa nu sacrifice idealul realizarii Marii Uniri prin legarea cu autostrazi a tuturor regiunilor Romaniei pentru interese obscure ascunse in spatele unor formule fantasmagorice de parteneriat public-privat si sa foloseasca banii europeni alocati pentru aceste proiecte.

Cerem guvernului Romaniei sa trimita in regim de urgenta la Comisia Europeana cererea de finantare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru constructia autostrazii Moldova Iasi – Tg. Mures si finalizarea documentatiilor necesare pentru pregatirea lucrarilor de proiectare si constructie.

Autostrada Moldova Iasi – Tg. Mures este un proiect de interes strategic atat pentru Romania cat si pentru Europa care nu trebuie sabotat din incompetenta sau din interese meschine care vor ca Moldova sa ramana in continuare cea mai saraca regiune a Europei.

Pentru guvernul PSD – ALDE, scuza ca sunt prosti nu mai merge. Moldova trebuie unita cu restul Romaniei si cu Europa prin autostrada Iasi – Tg. Mures iar Partidul National Liberal isi asuma realizarea cu prioritate a acestui proiect major infrastructura cu finantare de la Comisiei Europene”, spune Ludovic Orban.