Ludovic Orban ia masuri impotriva contestatarilor din partid! Lucrurile se schimba radical in PNL: „Nu voi mai accepta niciun atac din interiorul partidului impotriva PNL”

315

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca pozitiile parlamentarilor liberali care au postat mesaje critice la adresa conducerii partidului sunt „complet rupte de realitate, inoportune si daunatoare” si le-a transmis acestora ca nu va mai accepta niciun atac din interiorul formatiunii si va aplica statutul in integralitate.

„Din nefericire, atunci cand toata lumea a inteles ca suntem in fata unei motiuni de cenzura veritabile, initiata de cetatenii romani impotriva PSD si impotriva guvernarii PSD-ALDE, s-au trezit cativa colegi ai mei sa faca niste postari neinspirate, lipsite de originalitate, dupa modelul copy-paste, care nu au facut altceva decat sa avantajeze PSD, sa mute atentia de la esecul dezastruos al implicarii PSD in acest referendum, sa creeze o falsa problema care nu exista in PNL. In ceea ce priveste pozitia conducerii PNL, ea este foarte bine cunoscuta si ea a fost adoptata si sustinuta sistematic de luni de zile inainte de referendum. Conducerea PNL a lasat libertate deplina membrilor PNL de a se pozitiona asa cum le dicteaza propria constiinta, convingerile si valorile in care cred. Nimeni nu a fost impiedicat sa-si exprime punctul de vedere, indiferent daca s-a manifestat in favoarea familiei, daca s-a manifestat impotriva referendumului”, a sustinut Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Ca urmare, a spus Orban, pozitiile exprimate de unii colegi liberali sunt „inoportune”.

„Nu inteleg aceste pozitii si mi se par complet rupte de realitate, inoportune si, sincer sa va spun, m-as fi asteptat ca acesti colegi ai mei care au o activitate destul de importanta in PNL sa se suie cu bocancii pe PSD, sa atace PSD pentru confiscarea referendumului, pentru esecul lamentabil, sa fie alaturi de noi in ofensiva pe care o ducem pe toate fronturile impotriva PSD. Sper ca isi vor reveni, ca a fost doar o postare neinspirata sub imboldul unei emotii provocate de rezultatul referendumului si ca vor veni alaturi de noi”, a adaugat liderul PNL.

El a precizat ca le-a comunicat membrilor Biroului Executiv al partidului ca nu mai accepta niciun atac din interiorul PNL impotriva PNL.

„In ceea ce ma priveste le-am comunicat colegilor mei ca presedintele PNL este garantul Statutului PNL si este persoana care are cea mai mare raspundere. (…) Incepand de astazi, PNL intra in linie dreapta pentru pregatirea alegerilor. Ne asteapta doi ani electorali decisivi pentru Romania. (…) I-am anuntat pe colegii mei ca, incepand de astazi, orice atac din interiorul PNL impotriva PNL risca sa produca consecinte extrem de negative asupra perceptiei publice a PNL, care vor fi mult mai greu de indreptat pentru ca ne asteapta alegerile. Orice atac din interiorul partidului este un atac care duce la consecinte negative pentru perceptia publica a PNL. (…) Chiar daca in interiorul partidului sunt omul care a acordat libertate de exprimare deplina fiecarui membru al partidului, ca presedinte al partidului sunt deschis de dimineata pana seara comunicarii cu membrii PNL. (…) Nu voi mai accepta niciun atac din interiorul partidului impotriva PNL, impotriva deciziilor PNL si impotriva conducerii PNL. Avem un statut pe care il voi aplica in integralitate”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a completat ca nu poate sa spuna ca i-a iertat pe cei care au criticat conducerea PNL, dar va trece peste „aceasta actiune total neinspirata si daunatoare partidului”.

„Este o noua forma prin care imi arat deschiderea. Nu pot sa zic ca i-am iertat, cred ca niciun membru al PNL nu o sa ii ierte pentru ceea ce au facut ieri, ca au mutat atentia de la esecul zdrobitor al partidului de guvernamant in acest referendum spre o falsa problema in interiorul partidului, fara sa aiba vreo legatura cu adevarul partidului, cu conduita si deciziile PNL. Sa fabrici fake-news-uri pe care sa le transmiti prin copy-paste, intr-un mod premeditat, fiind un text preluat de mai multi colegi, reflecta in sine o cunoastere foarte clara ca faci rau PNL. Cu toate astea, voi trece astazi peste aceasta actiune total neinspirata si daunatoare partidului, dar de astazi voi aplica statutul”, a explicat Orban.

Mai multi parlamentari PNL au scris duminica seara, pe Facebook, ca actuala conducere a PNL a aruncat partidul intr-o noua aventura si catre un nou esec politic.

„Conducerea PNL a aruncat partidul intr-o noua aventura si catre un nou esec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneste, ci dezbina. Nu modernizeaza, ci propune o politica retrograda. #ajunge”, au scris, pe Facebook, senatoarea PNL, Alina Gorghiu, dar si deputatii liberali Catalin Predoiu, Cezar Preda si Mihai Voicu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos