Ludovic Orban iese la atac: „Tot scandalul si tot circul a fost generat de lasitatea lui Dragnea! Vom solicita un vot final astfel incat Dragnea sa dispara de la sefia Camerei”

113

Presedintele PNL a declarat, in cadrul unei interventii telefonice la B1 TV, ca opozitia a introdus suplimentar proiectul de demitere al lui Florin Iordache pentru a nu-i permite acestuia sa conduca sedinta, situatie in care nu ar mai fi avut dreptul de a prezida sedinta.

„Noi am introdus suplimentar proiectul de demitere al lui Florin Iordache pentru a nu-i permite sa conduca sedinta. in momentul in care se afla in discutie un proiect de demitere a unui vicepresedinte, respectivul nu are voie sa conduca sedinta.”

„Tot scandalul si tot circul a fost generat de lasitatea lui Dragnea, de nesocotire a lui Iordace a prevederilor regulamentare care-l obligau sa paraseasca sedinta. Noi am fost nevoiti, avand o majoritate evidenta, sa predam presedintia sedintei cuiva care are drept sa conduca sedinta.”

„In situatia data, Marilen Pirtea, care este vicepresedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat plenului sa se voteze conducerea sedintei de catre domnia sa”, a mai precizat Ludovic Orban.

In plus, liderul PNL sustine ca, de fapt, proiectele de demitere a celor doi au fost introduse pe ordinea de zi si ca exista un precedent al modului in care s-a incercat demiterea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache.

„In 2012, s-a aplicat exact aceeasi modalitate de demitere si acea sedinta a fost condusa chiar de Florin iordache.”

„Plenul a hotarat introducerea pe ordinea de zi a celor doua proiecte. Ele trebuie sa intre in procedura de vot final. (…) Noi vom solicita un vot final (…) astfel incat Dragnea sa dispara de la sefia Camerei”, a completat Ludovic Orban.