Ludovic Orban ii cere lui Tariceanu sa demisioneze de la sefia Senatului: „Dragnea si Tariceanu folosesc puterea numai in scop personal si pentru a scapa de anchetele penale”

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a cerut demisia lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului si a facut apel la senatori sa voteze in favoarea cererii DNA privind inceperea urmaririi penale a liderului ALDE.

„Solicit demisia din functia de presedinte al Senatului a domnului Calin Popescu-Tariceanu. (…) Decizia daca un cetatean este sau nu vinovat este luata de instantele de judecata. Orice incercare de victimizare politica, ca urmare a formularii acestei cereri de urmarire penala, nu face altceva decat sa arate odata in plus ca Dragnea si cu Tariceanu folosesc puterea politica nu pentru a imbunatati viata cetatenilor, nu pentru a pune in practica programul de guvernare cu care s-au prezentat in fata cetatenilor, ci ca uzeaza de puterea politica dobandita numai in scop personal si pentru a scapa de anchetele penale sau de urmarile faptelor comise de cei doi. De asemenea, solicitam senatorilor sa voteze asa cum va vota PNL – si anume in favoarea cererii de urmarire penala”, a declarat Orban intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.

Totodata, el a criticat Guvernul PSD pentru cresterea inflatiei.

„Ati vazut foarte clar ca in evaluarea facuta de Comisia Europeana, perspectivele de crestere economica a Romaniei pe anul 2018 au fost ajustate in minus. De unde autoritatile romanesti au previzionat o crestere economica de 5,5% pentru anul 2018, se vede foarte clar ca Romania nu va avea o astfel de crestere, se vede clar ca de cateva luni se resimte o scadere dramatica a cresterii economice, iar cresterea economica estimata la nivel european pentru Romania este de 3,6%. De asemenea, in ceea ce priveste evaluarea inflatiei, prognoza e de crestere la 4,3%. in ceea ce priveste echilibrul bugerar, Comisia Europeana semnaleaza riscul depasirii deficitului bugetar de 3% – deficit acceptat conform tratatului si atingerea unui deficit estimat de 3,3%. Se arata foarte bine ca anaflabetii economici pusi in fruntea Guvernului si-au batut joc de Romania”, a mai spus el.

Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita presupus a fi savarsita de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

DNA sustine ca presedintele Senatului ar fi primit indirect, in perioada 2007 – 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Ludovic Orban ii cere lui Tariceanu sa demisioneze de la sefia Senatului: „Dragnea si Tariceanu folosesc puterea numai in scop personal si pentru a scapa de anchetele penale” was last modified: noiembrie 9th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre