Ludovic Orban ii raspunde lui Kelemen Hunor! Pune caruta inaintea boilor. Discutiile despre un nou guvern vor avea loc dupa caderea actualului!

364

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, a „pus caruta inaintea boilor” si ca PNL nu discuta formarea unui nou Guvern, ci analizeaza competentele actualului Executiv. Liderul PNL sustine ca discutiile despre un nou Guvern vor avea loc dupa caderea celui actual.

„Eu cred ca putin domnul Hunor a pus caruta inaintea boilor. Noi nu discutam acum de formarea unui nou Guvern. Noi discutam daca actualul guvern este rau sau nu este rau. Punctul nostru de vedere este ca acest guvern este un rau imens pentru Romania. Nu putem sa ne prezentam cu acesti incompetenti sa preluam presedintia Consiliului UE.

Aici e vorba de a stabili daca acest guvern este rau sau nu. Daca ei considera ca este rau Guvernul, trebuie sa voteze motiunea de cenzura. Ei trebuie sa hotarasca. Pana acum, s-au aratat ca si cum au considerat ca este bun.

Exista sanse ca parlamentarii UDMR, daca actioneaza cu vointa cetatenilor care i-au trimis in Parlament, sa considere ca acest guvern este rau si sa voteze impotriva Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Alba Iulia.

Intrebat de ce liderul UDMR sustine ca nu a purtat discutii cu acesta, Ludovic Orban a raspuns: „Ne-am intalnit la Hamburg. Eu nu vreau sa intru acum intr-o interpretare diferita a diverselor intersectii pe care le-am avut cu domnul Hunor in ultima perioada. Oricum fiti convinsi ca purtam negocieri, ca vom avea intalniri in care vom pune pe masa toate lucrurile”.

Liderul PNL a afirmat, de asemenea, ca „discutiile despre un nou guvern vor avea loc dupa caderea actualului”, scrie ziare.com.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu e informat cand sustine ca PNL nu a anuntat cine il va inlocui pe actualul premier in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece.

„Domnul Hunor nu se informeaza cu deciziile partidului nostru. Am hotarat ca principalul candidat pentru functia de premier este presedintele partidului”, a completat Orban.

Presedintele Kelemen Hunor a declarat, miercuri, referitor la anuntul Opozitiei privind motiunea de cenzura, ca pana la depunerea documentului se pot discuta „doar teorii” si ca „deocamdata nu exista nicio alternativa”. El a mai spus ca se pune intrebarea daca „Opozitia vrea sau nu sa guverneze”.

„Motiunea de cenzura se anunta din septembrie. Eugen Tomac a avut-o scrisa din septembrie. Inca nu exista motiune de cenzura. Au zis ca o depun pe 10, 12, dupa aceea nu s-a depus. Noi nu am vazut textul. Deocambadata nu s-a depus. Pe de alta parte, am avut o discutie cu Eugen Tomac, cu Dan Barna, dar nu am avut nicio discutie cu Ludovic Orban”, a declarat atunci liderul UDMR, Kelemen Hunor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos