Ludovic Orban il demasca pe Tudorel Toader! Documentul Comisiei Europene care arata cum a mintit ministrul Justitiei!

Liderul PNL Ludovic Orban afirma ca ministrul Justitiei Tudorel Toader a mintit atunci cand a spus ca OUG privind justitia vor fi analizate de Comisia de la Venetia.

Presedintele liberal a prezentat un raspuns de la comisie, conform caruia actele normative nu au fost discutate la recenta reuniune plenara pentru ca nu au fost traduse in timp util si pentru ca nu a existat o solicitare oficiala a autoritatilor romane.

“Dupa cum stiti deja, Comisia de la Venetia a adoptat intre timp opinia finala cu privire la amendamentele aduse celor trei legi ale justitiei. Iin aceasta opinie se fac scurte referiri la masurile introduse prin cele doua OUG legate de recomandarile consinute in opinia preliminara a Comsiei emisa in 13 iulie 2018. Comisia nu a putut analiza actualele prevederi ale ordonantelor adoptate, deoarece traducerea in limba engleza a fost furnizata cu putin timp inainte de inceperea sesiunii plenare. Totodata, nu a fost primita nicio solicitare oficiala de formulare a unei opinii pe tema ordonantelor mentionate”, se arata in raspunsul transmis in 25 octombrie si semnat de catre Thomas Markert, secretar al Comisiei.

De asemenea, documentul reaminteste ca, potrivit mandatului sau, Comisia nu poate formula opinii decat la solicitarea autoritatilor centrale ale statului interesat.

Orban a declarat ca inainte de dezbaterea Comisiei de la Venetia, dupa emiterea ordonantelor 90 si 92, referitoare la operationalizarea Sectiei pentru investigarea magistratilor, respectiv la modificarea legilor Justitiei, a trimis o scrisoare Comisiei de la Venetia in care a prezentat succint continutul celor doua ordonante si de asemenea, a informat Comisia de la Venetia ca ministrul Justitiei a mintit opinia publica din Romania spunand ca cele doua ordonante au fost emise in urma consultarilor cu Comisia de la Venetia si cu acordul Comisiei de la Venetia.

“Am primit un raspuns din partea lui Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Venetia care arata ca Tudorel Toader a mai mintit o data opinia publica spunand ca in privinta ordonantei 90 si 92, Comisia de la Venetia se va pronunta, adica va analiza aceste doua ordonante. in scrisoarea care mi-a fost transmisa de Thomas Markert se spune asa: Comisia nu poate sa examineze prevederile celor doua ordonante . Unu, pentru ca nu au fost traduse inainte de sesiunea plenara si doi, pentru ca nu exista o cerere formala de emitere a unei opinii asupra ordonantelor din partea autoritatilor din Romania. Adica, din nou, Tudorel Toader a mintit spunand ca se va pronunta Comisia de la Venetia iar Comisia de la Venetia imi spune in scris, negru pe alb, ca nu este sesizata nici in privinta ordonantei 90, nici in privinta ordonantei 92”, a sustinut Ludovic Orban.

Tudorel Toader afirma, in 21 octombrie, ca, fara a fi examinat si avizat OUG, Comisia de la Venetia a retinut rezolvarea partiala a problemei pensionarii anticipate a magistratilor, declarandu-se favorabila abrogarii acestei prevederi legale.

Ministrul Justitiei mentiona ca, in mod formal, OUG urmeaza sa fie transmisa Comisiei de la Venetia spre examinare si avizare, aviz care ar urma sa fie adoptat la Plenara din decembrie 2018.

Ludovic Orban il demasca pe Tudorel Toader! Documentul Comisiei Europene care arata cum a mintit ministrul Justitiei! was last modified: octombrie 29th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close