Ludovic Orban, intalnire cu urmasa Angelei Merkel!

106

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a condus o delegatie a PNL care a participat la alegerile interne ale CDU, acolo unde Annegret Kramp-Karrenbauer a fost aleasa in locul Angelei Merkel la sefia CDU si este mare favorita sa devina urmatorul cancelar al Germaniei.

”Pe Annegret Kramp-Karrenbauer am intalnit-o pentru prima data in urma cu 10 luni, intr-o alta vizita de lucru la CDU, partenerii si colegii nostri din cadrul Partidului Popular European. La vremea aceea era Secretar General al CDU, astazi a fost aleasa presedintele partidului.

Annegret Kramp-Karrenbauer a intrunit 517 voturi. Contracandidatul sau, Friedrich Merz, a obtinut 482 de voturi. O competitie frumoasa, incheiata cu mult fair play. La final am avut parte de un discurs de despartire, din partea Angelei Merkel, aplaudat timp de 10 minute in picioare.”, arata Ludovic Orban, pe pagina personala de Facebook.

 

Presedintele PNL, Ludovic Orban, care participa in perioada 7-8 decembrie la congresul Uniunii Crestin-Democrate (CDU), organizat la Hamburg, va avea intalniri cu reprezentati ai CDU, precum si cu reprezentanti ai unor partide membre in PPE.

Presedintele PNL a precizat ca va avea, in marja congresului, o serie de intalniri lideri ai CDU, dar si cu alti reprezentanti ai unor partide membre PPE, obiectivul sau fiind consolidarea relatiilor bilaterale si promovarea obiectivelor si intereselor Romaniei.

„In cadrul acestui congres, in marja congresului, voi avea mai multe intalniri cu reprezentanti din conducerea CDU dar si cu alti reprezentanti din partea unor partide membre in PPE. in cadrul tuturor intalnirilor cu parteneri europeni pe care le am, evident ca reprezint interesele Romaniei, reprezint obiectivele pe care le avem ca tara si obiectivul fundamental este strangerea unor relatii cat mai cordiale si realizarea de parteneriate solide, bazate pe respect reciproc si pe sustinerea reciproca”, a spus Orban.