Presedintele liberal Ludovic Orban a afirmat la Summitul PPE de sambata ca partidul sau a depasit PSD in sondaje si este pe o traiectorie ascendenta, in timp ce PSD se duce “in cap pentru ca si-au batut joc de Romania”.

„Prima batatie a anului este cea poentru PE, alegerile europene. in ianuarie, februarie 2017, in toate sondajele de opinie, partidul de guvernamant, PSD avea 54%-55%, iar PNL avea 16%-17%. Cred ca multora dintre dvs, daca le-as fi spus in iannuarie-februarie ca avem forta sa invingem ciuma rosie, fara niciun fel de rezerve, probabil ati fi considerat ca nu sunt cu picioarele pe pamant. O sa va spun azi ca PNL a depasit PSD si nu numai atat, dar suntem pe o traiectorie ascendenta, in timp ce ei se duc in cap epntru ca si-au batut joc de Romania. De asemenea, Klaus Iohannis este pe primul loc in sondaje”, a declarat Ludovic Orban, conform Hotnews.ro.

El s-a declarat emotionat, deoarece acum cinci ani liberalii au avut o campanie foarte dificila in care majoritatea nu le dadea sanse de castig la prezidentiale.

„Marturisesc ca am emotii pentru ca dupa cum bine va aduceti aminte, in urma cu 5 ani de zile, am avut o campanie de o dificultate maxima in care aproape nimeni nu ne oferea nicio sansa, in care partidul stat avea in mana aproape toate parghiile de putere si cu toate astea candidatul PNL a reusit sa zdrobeasca candidatul PSD la un scor la care nimeni nu s-ar fi asteptat”, a afirmat Ludovic Orban.