Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca someaza PSD sa abandoneze retorica urii etnice si xenofobe si sa il excluda pe Ilan Laufer din randul membrilor sai. Orban subliniaza ca refuzul numirii lui in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale nu are nicio legatura cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregatire profesionala a acestuia si incompetenta dovedita in ocuparea unei functii in Guvern, din care a fost eliminat chiar de PSD.

„Acuzatiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltarii Regionale, Ilan Laufer la adresa Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fara precedent si trebuie sanctionate public imediat. Folosirea in discursul public a termenilor de antisemitism si nazism in contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite intr-o functie de demnitate publica reprezinta o profanare a memoriei victimelor Holocaustului si o ofensa nepermisa la adresa comunitatii etnice germane”, arata Ludovic Orban intr-o declaratie de presa.

Liderul PNL subliniaza ca astfel de afirmatii, sustinute de la tribuna oficiala a partidului de guvernamant PSD, afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international si risca sa deterioreze relatiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeana, NATO si Statele Unite ale Americii.

”Refuzul numirii lui in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale nu are nicio legatura cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregatire profesionala a acestuia si incompetenta dovedita in ocuparea unei functii in Guvernul Romaniei. De altfel, chiar PSD l-a eliminat din Guvern pe Ilan Laufer, in momentul in care a fost schimbat Cabinetul Tudose si tot PSD a renuntat ieri la sustinerea sa. Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legatura cu functia propusa si nu poate ocupa un portofoliu atat de important pentru dezvoltarea Romaniei precum ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice, intrucat nu are pregatirea, experienta si calitatile manageriale necesare pentru aceasta pozitie”, mai declara Ilan Laufer.

In opinia lui, afirmatiile iresponsabile ale lui Ilan Laufer sunt cu atat mai grave pentru PSD deoarece nu sunt singulare, alti membri ai partidului precum Darius Valcov sau Liviu Pop au proferat insulte similare, iar cazul lor a ajuns in dezbaterea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei unde a fost propusa o rezolutie fata de atacurile impotriva minoritatii germane.

”Somam Partidul Social Democrat sa abandoneze aceasta retorica a urii etnice si xenofobe si sa il exluda pe Ilan Laufer din randul membrilor sai”, incheie Ludovic Orban.

Ilan Laufer a declarat, marti seara, la sediul PSD, ca presedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii din antisemitism, el acuzandu-l pe seful statului ca acesta este un gest dintr-un lung sir de actiuni antisemite.