Ludovic Orban: „PSD a dat din Oltenia pe Eugen Nicolicea, Olguta Vasilescu, Adrian Duicu, Mihai Fifor, Darius Valcov si lunga lista a otrepelor”

339

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac dur la adresa PSD, care a reusit sa aduca pe scena politica personaje nocive. „PSD a dat din Oltenia pe Eugen Nicolicea, Olguta Vasilescu, Adrian Duicu, Mihai Fifor, Darius Valcov si lunga lista a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor si nenorocirilor”.

„In 1875 printre membrii fondatori ai Partidului National Liberal erau reprezentanti din Oltenia cum era domnul Stolojan. Din Oltenia, Partidul National Liberal a dat o personalitate enorma, care nu facea partea din familia Bratianu si care prin munca lui a reusit sa devina Prim-Ministrul al Romaniei, un om renumit pentru modestie, pentru harnicie si pentru devotamentul fata de interesul cetatenilor, evident, este vorba de Ion Gheorghe Duca. Este momentul ca din nou, Oltenia, prin Partidul National Liberal sa ridice astfel de personalitati la nivel national, care sa puna umarul la cresterea Romaniei, care sa puna umarul la o Romanie puternica, dezvoltata, apreciata in lume.

Pe cine a dat PSD pana astazi din Oltenia? Pe Nicolicea din Mehedinti, chiar daca si-a cautat azil politic, acum in Buzau, pe Olguta si pe Manda niste reprezentanti care, practic, nu sunt cu adevarat reprezentantii Olteniei. Pe Duicu tot de la Mehedinti, pe Fifor, pe Valcov si lunga lista a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor si nenorocirilor pe care le-au adus pentru Oltenia este nelimitata. Din acest motiv va spun, este momentul ca Partidul National Liberal sa castige in Oltenia”, a afirmat Ludovic Orban.
El a sustinut ca liberalii pot castiga alegerile prezidentiale in toate judetele din Oltenia. „Nu mai tine cu vorbe, in 2008 am aprobat in Guvernul liberal indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitesti. Nici astazi nu este gata, iar ceea ce a facut PSD, inaugurand o lucrare in care nu erau decat niste borduri pe un teren privat este o rusine pentru orice fel de om politic din Romania. Noi vom construi drumul expres Sibiu-Pitesti si daca eram din 2008 la guvernare era de mult gata”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL a spus ca la PSD rar ii auzi vorbind de un proiect care este fundamental. „Legarea Olteniei de Coridorul IV rutier, atat prin tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti, cat mai ales printr-o zona de autostrada Calafat-Craiova-Lugoj, care sa faca legatura cu cu Coridorul IV de transport european. Lor nici macar nu le trece prin cap si nu au facut nici macar pe hartie acest tronson de autostrada. Eu va garantez ca si Sibiu-Pitesti si tronsonul de autostrada Calafat-Lugoj vor fi gata sub o guvernare liberala de 4 ani de zile. in 2008, cand am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lasat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrarile de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunare. Ce au facut in 11 ani? Nimic! Dunarea nu este navigabila si sudul judetelor, mai ales din Oltenia, nu se poate dezvolta pentru ca nu poate sa fructifice acest avantaj strategic deosebit. Va garantez ca si acest lucru va deveni realitate. Dunarea va deveni navigabila si se va umple de barje de care sa transforme cu adevarat potentialul de dezvoltare si al Olteniei”, a mai sustinut Ludovic Orban.

El spus ca presedintele Klaus Iohannis este liderul roman cel mai respectat, cel mai apreciat, care are cea mai mare capacitate de a influenta deciziile pe plan international si pe plan european. „Este un om care intotdeauna a facut cinste fiecaruia dintre noi oriunde ne-a reprezentat. Este un om care are puterea de a unii tot ceea ce este bun si sanatos in societatea romaneasca pentru a construi, cu adevarat, Romania pe care o merita fiecare roman. Dragi prieteni, sus steagurile, sus pancartele! Ridicati-va si strigati, Iohannis victorie!”, a incheiat Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos