Ludovic Orban, sfat pentru Tariceanu: ”Daca tot e asa lipit de Dragnea, ii sugerez sa se inscrie in PSD, iar pe restul celor din ALDE sa-i lase sa vina in PNL!”

384

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, i-a sugerat lui Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie în PSD, iar pe restul celor din ALDE să-i lase să vină în PNL, scrie b1.ro.

Orban a mai spus despre Tăriceanu că în ultima vreme ”este lipit ca marca de scrisoare de Liviu Dragnea”.

”E puțin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea. Văd că în ultima vreme este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea, așa cum era lipit și când era Ponta la putere în PSD. Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD și să-i lase pe liberali să vină la PNL”, a declarat președintele PNL.

Orban a mai spus că pentru o majoritate parlamentară în jurul PNL este nevoie de susţinerea a cel puţin jumătate dintre parlamentarii ALDE.

El a mai precizat că negocierile cu alte partide se vor purta până luni la prânz, când este programată reuniunea Biroului Executiv al PNL și că va negocia și cu reprezentanții PMP, dar nu cu Traian Băsescu.

”Sunt foarte mari dificultăţi de construire a unei noi majorităţi în jurul PNL. Nu neg, de altfel nici nu avem azi garanţia că putem construi această majoritate parlamentară. Dacă UDMR vine şi ne pune condiţiile pe care i le-a pus lui Dragnea ca să voteze moţiunea, nu acceptăm niciodată. Închidem discuţia încă de la început”, a mai declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.