Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca actualii guvernanti sunt singurii vinovati pentru prabusirea leului, cresterea ROBOR, pentru „toate dezechilibrele” create in economia romaneasca.

„Mesajul PNL este foarte clar – singurii vinovati pentru prabusirea leului, pentru cresterea ROBOR, pentru toate dezechilibrele economice care sunt create in economia romaneasca sunt cei care guverneaza astazi Romania, care o fac fie din prostie, fie din ticalosie, desi incep sa cred din ce in ce mai mult ca ceea fac o fac din ticalosie, cu rea intentie impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei. Singurii vinovati de prabusirea leului sunt guvernantii, pentru ca ei sunt cei care au generat deficitul comercial, ei sunt cei care, iata, suntem pe 1 februarie si nu avem o lege a bugetului de stat care sa fie aprobata, ei scot peste noapte ordonanta dupa ordonanta care creeaza instabilitate, neliniste, agitatie pe toate pietele din Romania, in special in domeniul financiar-bancar, ei sunt cei care alunga investitorii, atat investitorii in actiuni, investitorii de portofoliu, cat si investitorii care investesc in productie. (…) Ei sunt aceia care, de fapt, duc economia romaneasca la sapa de lemn”, a sustinut Orban, intr-o declaratie la Palatul Parlamentului.

In opinia sa, „orice atac din partea PSD impotriva BNR nu arata decat un singur lucru: ca PSD vrea sa puna mana pe Banca Nationala, ca infractorul Dragnea vrea sa-l puna in fruntea Bancii Nationale pe infractorul Valcov”.

PNL respinge categoric toate atacurile marsave ale partidului de guvernamant si ale altor actori manjiti de banii negri ai PSD impotriva BNR si le spune clar romanilor ca singurii vinovati de toate perturbarile din economie, de explozia inflatiei, de cresterea preturilor sunt cei care se afla astazi la guvernare”, a afirmat liderul liberal.