Lui Andronic i-a iesit porumbelul pe gura la audieri! A recunoscut ca TINTA acestui scandal e KOVESI, nu fraudarea alegerilor din 2009!

455

Primul audiat de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, jurnalistul Dan Andronic, a precizat că nu are elemente care să contureze ideea că în cadrul acelei întâlniri de la Gabriel Oprea, din seara turului doi al alegerilor pentru Președinție, s-ar fi acționat pentru fraudarea alegerilor sau modificarea rezultatului scrutinului.

În cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă, senatorul PNL Daniel Fenechiu l-a întrebat pe jurnalistul Dan Andronic dacă discuția la care a asistat, acasă la Gabriel Oprea, „a fost pur contemplativă și analitică sau au apărut și acțiuni pentru a înclina balanța într-o parte sau în alta?”.

„Nu am niciun element că în acea seară s-a discutat sau au existat acțiuni care să pună la cale fraudarea alegerilor sau modificarea rezultatului”, a fost răspunsul lui Andronic, scrie digi24.ro.

Înainte de intrarea la audieri, acesta a catalogat drept „destul de ambițios” obiectivul Comisiei, de a stabili dacă au fost sau nu fraudate alegerile prezidențiale din 2009. „Mi-e foarte greu să vă spun acum dacă poate face lumină sau nu, obiectivul este destul de ambiţios, să vorbeşti de fraudarea alegerilor la opt ani de la producerea lor e uşor cam complicat să dovedeşti. Din punctul meu de vedere, eu nu am vorbit niciun moment de fraudarea alegerilor, eu am vorbit de prezenţa doamnei Kovesi, procuror general la acea vreme, a domnului George Maior, directorul SRI şi a domnului Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, în casa lui Gabriel Oprea”, a completat jurnalistul.

Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor prezidențiale din 2009 a fost înființată la solicitarea șefilor celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, după ce jurnalistul Dan Andronic a declarat că, în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, i-a găsit acasă la Gabriel Oprea, pe Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu și Gigi Nețoiu, iar într-o altă încăpere, „destul de mică, de vreo 20 de metri pătrați”, pe directorul SRI de atunci, George Maior, prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea, procurorul general de atunci, Laura Codruța Kovesi, și adjunctul Poliției Române, Petre Tobă.

La audieri în Parlament sunt așteptați și Ana Maria Pătru (fosta șefă a Autorității Electorale Permanenent), Dan Şova (fost senator) și Viorel Hrebenciuc (fostul șef de campanie al lui Mircea Geoană).

La următoarele ședințe ale Comisiei vor fi invitați și Traian Băsescu și șefii săi de campanie, Vasile Blaga și Adriean Videanu.

Deputații și senatorii vor să discute și cu șeful STS, Marcel Opriș, cu fostul vicepremier Gabriel Oprea, precum și cu contracandidatul lui Traian Băsescu din 2009, Mircea Geoană.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos