Arena politica

Lui Dragnea i se iau toate jucariile la care ravneste cu jind! Dupa ce visul de a ajunge premier s-a incheiat, un nou proiect legislativ i-ar putea pune capat si celui mai mare vis al teleormaneanului, acela de a-i lua locul presedintelui Iohannis!

Persoanele condamnate definitiv ar putea avea interdicţie să candideze la alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Acest lucru s-ar întâmpla dacă o iniţiativă a senatorului PNL, Alina Gorghiu ar primi votul colegilor parlamentari. Printre cei vizaţi de proiectul legislativ se numără Liviu Dragnea, cel care a suferit o condamnare la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Alina Gorghiu susţine că ideea i-a venit după ce Curtea Constituţională a respins contestaţia depusă de Avocatului Poporului pentru legea care interzice condamnaţilor să poată avea funcţii în Guvern.

Alina Gorghiu, senator PNL: Un om condamnat definitiv nu ar trebui să fie etalon sau model pentru nimeni în societatea românească, motiv pentru care nu are ce căuta într-o funcţie de demnitate publică. Nu vreau să vorbesc deloc despre domnul Dragnea pentru că nu îi dedic proiecte legislative.

Loading...

Liderii liberali susţin proiectul, chiar dacă admit că ar putea avea probleme de constituţionalitate. Şi chiar dacă alţi colegi parlamentari văd demersul ca pe o inişiativă pur populistă.

Victor Ponta, deputat PSD: Politică, populistă aşa în general. Dacă instanţa nu decide altfel, de ce trebuie să decid eu altfel?

Dan Barna, deputat USR: Este un demers populist şi oportunist, considerăm noi, în condiţiile în care din dezbaterea publică pe care USR a lansat-o pe acest subiect a rezultat foarte clar că pentru a nu cădea în latura de neconstituţionalitate a legislaţiei naţionale este important ca demersul să fie unul consistent. Vedem că PNL-ul a optat pe această direcţie de ştire de presă, dar care nu are din păcate nicio consistenţă.

Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL: Este un proiect care a fost asumat de deputaţi şi senatori şi cred că reprezintă un nivel de ridicare a ştachetei pentru reprezentativitate în funcţia publică important.

Pentru acest proiect de lege, Senatul este prima camera sesizată, scrie digi24.ro.

Loading...
Spre TOP