Lui Dragnea ”i se ineaca corabile”! Senator USR: ”Ar fi GRAV ca tocmai un CONDAMNAT PENAL pentru frauda electorala sa conduca ancheta privind rezultatele alegerilor din 2009!”

511

Ar fi foarte grav ca alegerile prezidențiale din 2009 și referendumul din 2012 să fie anchetate de către Liviu Dragnea, un politician condamnat penal tocmai pentru fraudă electorală, a declarat Vlad Alexandrescu. În opinia senatorului USR, în acest caz se poate vorbi și despre un conflict de interese.

„Ideea în general de a rediscuta alegerile din 2009 şi referendumul din 2012, mai recent, de către cineva care este în cauză, condamnat penal pentru o fraudă la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav. Este un conflict de interese de fapt, între funcţia de preşedinte al partidului, în cazul lui Dragnea, şi cel care cere această audiere”, a spus Alexandrescu, citat de news.ro.

Acesta nu este de acord nici cu chemarea Laurei Codruța Kovesi în comisie pentru a fi audiată: „Ar fi o premieră în această situaţie. Ştiţi că magistraţii sunt, de regulă, audiaţi doar de alţi magistraţi. În cazul de faţă, este o încercare de a controla independenţa justiţiei”.

USR a desemnat doi membri pentru a face parte din această comisie. Senatorii Mihai Goţiu şi George-Edward Dircă susțin că acum studiază regulamentul Comisiei și cred că există în el elemente de neconstituționalitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos