Lui Tariceanu i-a scapat porumbelu’ din gura chiar in fata presedintelui Comisiei Europene: discurs impotriva procurorilor pe care ii acuza de ”derapaje autoritare si discretionare!”

503

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, în plenul Parlamentului reunit pentru alocuţiunea lui Jean-Claude Juncker, că proiectul Uniunii Europene a reuşit să infirme dictonul lui Tucidide, potrivit căruia „pentru oamenii politici, speranţa este un prost sfătuitor”. 

„Anumiți funcționari ai CE par să fi pierdut știinta părinților fondatori de a recunoaște și de a respinge derapajele autoritare și discreționare ale agențiilor represive ale statului”, a spus Tăriceanu în fața președintelui Comisiei Europene, scrie Digi24.ro.

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a început discursul cu un citat din istoricul grec Tucidide: „Pentru oamenii politici, speranţa e un prost sfătuitor”. Preşedintele Senatului a adăugat că speranţele pe care le-au avut statele fondatoare ale Uniunii Europene au reuşit să infirme dictonul istoricului.

„Tratatul şi politicile publice puse în mişcare la fondarea UE au fost întruchiparea politică a unor spernaţe pe care Tucidide le considera amăgitoare, în numele unei raţionalităţi pragmatice (…) Fondatorii nu aveau cum să prevadă cât de eliberator este proiectul pe care l-au gândit”, a afirmat Tăriceanu.

„Cele mai puține transformări le-a avut versantul represiv al statului, prin instituțiile de forță, prin parchete, fantoma comunismului încă mai bântuie, mentalitatea și procedurile nu s-au primenit îndeajuns. Tocmai această componentă insuficient reformată pare să fie apreciată de unii funcționari de la Bruxelles, cel puțin atunci când tratează cu România, anumiți funcționari ai CE par să fi pierdut știinta parinților fondatori de a recunoaște și de a respinge derapajele autoritare și discretionare ale agentiilor represive ale statului”, a spus Tăriceanu în fața președintelui Comisiei Europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos