Lui Tariceanu ii fuge pamantul de sub picioare! Daniel Constantin e convins 100% ca noua formatiune politica va reusi: ”E deja o obligatie pentru mine!”

430

Daniel Constantin, fost co-preşedinte ALDE, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că este o presiune mare din partea celor care au fost alături de el timp de 7 ani pentru a pune bazele unei noi formaţiuni, menţionând că nu îi va dezamăgi şi că termenul de două săptămâni până la apariţia noului proiect politic este „realizabil”, scrie stiripesurse.ro.

„Le mulţumesc şi lor şi celor care în urmă cu câteva zile au părăsit ceea ce a mai rămas din ALDE astăzi. Am văzut că sunt şi alţi colegi din ţară care m-au sunat şi care vor să mi se alăture. Eu am mai spus şi în urmă cu câteva săptămâni: e o presiune destul de mare a colegilor care au fost alături de mine în cei 7 ani cât am condus partidul şi care astăzi nu se mai regăsesc şi vor să formăm un alt partid, o altă formaţiune politică. E deja o obligaţie pentru mine şi îi asigur că nu îi voi dezamăgi în zilele următoare”, a precizat Daniel Constantin, referitor la demisia din ALDE a lui Răzvan Mitu şi Cristian Cosmin, fost copreşedinte şi, respectiv, fost vicepreşedinte la Sectorul 1.

El a spus că lucrează la un proiect politic care va fi prezentat în scurt timp, termenul de două săptămâni fiind „realizabil”.

„E un proiect politic la care lucrăm şi îl vom prezenta în scurt timp. Deocamdată vreau să le mulţumesc tuturor care şi-au manifestat deja adeziunea faţă de un proiect care încă nu este prezentat public. (…) Sunt variante la care lucrăm, deocamdată suntem în analiză şi lucru”, a susţinut Daniel Constantin.

 

Întrebat dacă termenul de două săptămâni pentru acest nou proiect este viabil, el a precizat: „Este realizabil”.

Daniel Constantin a mai spus că, în paralel, continuă procesul cu ALDE.

 

„S-a dat un nou termen pe 12 iunie. Eu cred că şi instanţa şi-a dat seama de abuzul pe care l-a comis domnul Tăriceanu şi de abuzurile pe care le comite în continuare. Din păcate, de la lucruri de genul acesta s-a ajuns şi la suferinţa unor oameni care au fost schimbaţi din funcţii în această perioadă, ce au avut de pierdut doar pentru că şi-au păstrat consecvenţa, coloana. Ei au fost şantajaţi în această perioadă să îşi retragă plângeri, să se dezică de mine sau de alţi colegi. Apreciez faptul că şi-au păstrat demnitatea, coloana vertebrală, mai există şi aşa ceva în politică şi asta mă bucură”, a mai spus Constantin.

Fostul co-preşedintele ALDE Sector 1, Răzvan Mitu, împreună cu fosta echipă conservatoare din organizaţie, a anunţat că a demisionat din partid ca urmare a „acţiunilor întreprinse de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu”. Răzvan Mitu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că aproximativ 400 de membri din filială îl urmează.

 

Conducerea ALDE a decis, la începutul lunii mai, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă şi Mircea Banias.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos