Mai mult

  Lupu-și schimbă părul, dar năravul ba! Vasilica se plânge de ”greaua moștenire” lăsată de primele două guverne PSD!

  9,534FaniÎmi place

  În stilul clasic din politica românească, tot ce nu merge e din cauza predecesorilor care nu au făcut nimic şi au lăsat probleme în spate.

  De la acest obicei nu dă înapoi nici premierul Viorica Dăncilă care, într-o emisiune la Antena 3, a acuzat problemele găsite la venirea la Palatul Victoria, şi a făcut acest lucru fără nicio consideraţie că înainte au fost două guverne tot PSD în care s-au regăsit şi mulţi din miniştrii pe care îi are în cabinetul său.

  Premierul Viorica Dăncilă incendiază guvernarea anterioară a PSD și arată că există probleme majore la nivelul Guvernului, în mod special la capitolul atragerii de fonduri europene. Dăncilă a explicat că România are risc de dezangajare la fonduri europene de 800 de milioane de euro, cele trei spitale regionale au probleme majore în acte, iar linia de metrou Gara de Nord-Otopeni riscă să nu fie finalizată în anul 2020.

  „Trebuia să avem o altă abordare, să avem proiecte prin care să atragem aceste fonduri”, îi critică Dăncilă pe predecesorii ei.

  Premierul a continuat seria criticilor faţă de precedentele guvernele PSD afirmând că  ”dacă avem această dezangajare, înseamnă că lucrurile nu au mers așa cum ne-am fi dorit”.

  Premierul Viorica Dăncilă susține că există probleme mari cu spitalele regionale de la Craiova și Cluj.

  ”Cele trei spitale nu sunt în situația în care ne-am fi dorit-o cu toții. Trebuiau să fie la Iași, Cluj și Craiova. Cel care trebuia să fie la Craiova ni se cere o altă poziționare, iar pentru cel de la Cluj ni se cer încă un hectar și jumătate. Nici cu actele nu stăm foarte bine, dar căutăm soluții.

  Nu vreau să mă antepronunț. Să vedem dacă este problema consultanților sau a cui este vina. Trebuie să aflăm răspunsul, să vedem care sunt cauzele care au condus la această întârziere”, a mai spus Dăncilă.

  Viorica Dăncilă a precizat că există risc major și pentru linia de metrou Gara de Nord-Otopeni, pentru că actele sunt incomplete și ar putea fi trimise înapoi de către oficialii de la Bruxelles.

  ”Am dezavuat faptul că linia de metrou care face legătura între Gara de Nord și Otopeni nu are toată documentația făcută și riscăm să ne trimită toate actele înapoi. Tocmai de aceea, riscăm să nu fie finalizată în anul 2020”, a mai spus premierul.

  Sursa: b1.ro

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...