Loading...
Lupul moralist! Tariceanu il urecheaza public pe Coldea dupa spectacolul ”inadecvat” prestat de acesta in fata Comisiei SRI! – Circul Politic

Lupul moralist! Tariceanu il urecheaza public pe Coldea dupa spectacolul ”inadecvat” prestat de acesta in fata Comisiei SRI!

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca raspunsurile pe care fostul prim adjunct al directorului SRI Florian Coldea le-a dat la finalul audierii in comisia SRI au fost „total inadecvate”, iar prin comportamentul sau incearca sa „eludeze adevaruri”.

„N-am participat, nu sunt membru al comisiei (de control al SRI – n.r.). Din informatiile pe care le-am vazut si din declaratia facuta de vicepresedintele comisiei (presedintele – n.r.), Claudiu Manda, interventiile si raspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin raspunsurile pe care le-a dat, prin care incearca de fapt sa eludeze adevarurile care trebuiesc spuse in fata comisiei, pentru ca acesta este rolul comisiei – de a verifica legalitatea functionarii serviciilor (de informatii – n.r.) in Romania”, a declarat Tariceanu.

Intrebat daca el considera ca prin comparatia facuta de Florian Coldea cu Iuda acesta a transmis amenintari, presedintele Senatului a replicat: „Am vazut in presa acele amenintari (…) eu am sa pun o simpla intrebare: in SUA, care se confrunta cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei si in alte parti, cum rezolva problemele fara sa aiba aceste protocoale? In aceste protocoale sta cheia rezolvarii problemei? Eu cred ca Codul penal si Codul de procedura penala sunt suficiente, fara sa fie nevoie sa adaugam la lege. Daca este nevoie sa adaugam la lege, acest lucru este atributul exclusiv al Parlamentului si al nimanui altcuiva”.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea sustine ca incheierea protocoalelor interinstitutionale este o practica internationala, inclusiv la nivelul UE si al NATO si ca, in acest moment, din cauza asaltului fara precedent in legatura cu protocolul SRI-Ministerul Public, Serviciul este in imposibilitatea de a actiona pentru contracararea actiunilor de terorism si spionaj, ceea ce risca sa vulnerabilizeze securitatea Romaniei si a aliatilor. El a remarcat ca subiecte care initial au fost lansate in spatiul public pe Facebook s-au transformat in fake stories, iar acestea intens promovate incearca sa ia locul realitatii. Coldea s-a referit si la cei care tradeaza interesele statului, comparandu-i cu Iuda, despre care a afirmat ca a sfarsit tragic, „ca orice tradator”.

Sursa: aktual24.ro

Lupul moralist! Tariceanu il urecheaza public pe Coldea dupa spectacolul ”inadecvat” prestat de acesta in fata Comisiei SRI! was last modified: aprilie 10th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close