Maestrul badaraniei, Serban Nicolae sare la gatul procuroarei lui Dragnea: ”E analfabeta juridic. Ar trebui sa reia facultatea!”

1232

Senatorul PSD Serban Nicolae a reactionat agresiv fata de criticile procurorului DNA Alexandra Lancranjan privind modificarile propuse pentru Codul penal. El spune ca Lancranjan „vorbeste prostii”.

„Daca as fi spus eu ca doamna este analfabeta juridic probabil ca m-ar fi acuzat de rautate. Ar trebui sa reia facultatea. Este o ‘academiciana’ in materie de drept, a apucat sa studieze de ieri pana azi cele peste 100 de propuneri

Eu le respect dreptul de a spune prostii. Oameni acestia ataca orice fel de idee”, a declarat Nicolae, joi, la Antena 3.

Alexandra Lancranjan, procurorul DNA care se ocupa de dosarul in care Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infractional organizat, a ironizat propunerile de modificare a codurilor penale, spunand ca „orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie” cu autorii acestora.

„De foarte multe ori le reprosez, in gluma, cursantilor ca nu au imaginea clara a modului in care este construit procesul penal si ca nu pot aprecia in profunzime cum se desfasoara. Dupa lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. si C.proc.pen. imi dau seama ca orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie.

Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa 1 an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, sa invete sa coreleze articolele din coduri si sa intrebe macar cate talharii au fost solutionate dupa 1 an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.

Later edit: Criteriul ‘castigului material’ vazut ca singurul de natura sa determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a carui lume este atat de meschina si mica incat nu intelege alte valori.

In rest… #punetimanapecarte”, a scris Alexandra Lancranjan pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos