Magistratii pusi ”pe fuga” in cazul ELIBERARII lui Dan Voiculescu! Cererea de eliberare conditionata va fi judecata mai devreme decat fusese stabilit initial!

417

Noua cerere de liberare condiţionată a lui Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, va fi judecată în 8 iunie de magistraţii Judecătoriei Sector 5, anunţă stiripesurse.ro.

Termenul iniţial pentru judecarea acestei cereri depuse de avocaţii lui Dan Voiculescu era 22 iunie, acesta fiind însă schimbat pentru 8 iunie.

Cererea de liberare condiţionată a lui Voiculescu va fi judecată de magistraţii Judecătoriei Sector 5.

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul „ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă.

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani şi nouă luni, dar are şi zile câştig, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos