Majoritatea ministrilor in guvernul Ciuca au primit functiile ”pe pile”, nu pe merit!

932

Pentru multe dintre cele 20 de portofolii, liderii de partid și-au promovat oamenii de încredere, iar funcțiile vor fi primite NU în baza CV-ului și experienței în diferite domenii, ci datorită prieteniei.

La Apărare, de exemplu, PSD îl susține pe Vasile Dîncu, sociolog consacrat, a cărui legătură cu armata este stagiul obligatoriu de acum 30 de ani. De întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) se va ocupă un contabil, care a lucrat doar la firma soției.

Fosta primăriță a Capitalei, Gabriela Firea, și-ar fi dorit să fie ministrul Muncii sau vicepremier. Nu a avut, însă, susținerea șefului de partid și s-a ales cu un portofoiu nou înființat – Familie, Tineret și Egalitate de Șanse. Printre prioritățile acestui minister va fi stimularea natalității.

Propus pentru a prelua ministerul Apărării, Vasile Dîncu a fost contestat în interiorul partidului. Organizația Cluj, cea din care provine, nu aduce prea multe voturi la alegeri. Din anii ’90, Vasile Dîncu a fost profesor de sociologie și este director al unui institut de sondare a opiniei publice. Legătura dintre sociologie și apărare ar fi, potrivit lui Dîncu, stagiul militar de acum 30 de ani.

Vasile Dîncu, președinte Consiliu Național PSD: ”Încă de acum 30 de ani am fost membrul unui laborator condus de generalul Culda privind integrarea sociologiei și a psihologiei în zona armatei. Experiență mea politică cred că mă recomandă pentru asta chiar dacă este din zona politică, nu înseamnă că profesorii nu se pricep la nimic”.

De ministerul IMM-urilor și Turismului se va ocupa un fost contabil care a lucrat la firma soției. Constantin Cadriu, propus de PNL, a terminat Facultatea de Mecanică, secția mașini termice, și a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava.

Reporter: Faptul că sunteți un apropiat al domnului Flutur a contat?

Constantin Cadariu, senator PNL: ”Aș spune mai curând că a contat faptul că a contat că am tangență cu cele două domenii.”

Rerporter: Și ce tangență aveți? –

Constantin Cadariu, senator PNL: ”Voi prezenta mâine la audieri”.

La Cultură, PSD îl propune pe un apropiat al lui Marcel Ciolacu – Lucian Romașcanu. Acesta a mai fost ministru în 2017, iar până anul trecut a fost și purtător de cuvânt al PSD. A fost înlocuit după ce i-a înjurat pe jurnaliști că nu participau la o conferință.

La ministerul Digitalizarii, PNL a propus un fost jurnalist, pe Florin Roman, iar la finanțe, PSD susține un analist economic – pe Adrian Cîciu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos