Mana dreapta a lui Dragnea a mutilat o lege in favoarea sa pentru a fi sigur ca se ”califica” la sefia Curtii de Conturi!

534

O adevărată bombă ar putea fi declanșată în această toamnă, pentru că mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, își pregătește terenul pentru ieșirea din viața politică la vârf, informeaza stiripesurse.ro.

 

Potrivit Realitatea TV, Niculae Bădălău trage toate sforile pentru a-l înlocui pe Nicolae Văcăroiu la șefia Curții de Conturi, mandatul acestuia expirând în această toamnă.

Pentru că studiile nu-i permiteau să ocupe această funcție, Bădălău a apelat la un artificiu și a schimbat legea în Parlament. Pentru a fi consilier al Curții Conturi trebuie să ai studii juridice sau economice și experiență de zece ani în domeniu. Pentru că timp să se recalifice nu mai avea, Bădălău a modificat legea și a adăugat și studiile inginerești printre cele acceptate.

Potrivit CV-ului său, Niculae Bădălău este absolvent al Facultății de Inginerie și a lucrat peste zece ani ca șef punct de lucru, șef lot, diriginte și administrator de șantier.

Amendamentul a fost depus de senatorul PSD la o lege inițiată de mai mulți colegi de-ai săi din PSD, care reglementa pensiile de urmaș ale angajaților Curții de Conturi. Legea a fost votată de toți senatorii, cu o singură excepție, la sfârșitul lunii mai.

Președintele Curții de Conturi este numit de Parlament pentru un mandat de nouă ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos