Mana dreapta a lui Dragnea de la varful MAI face presiuni pentru OUG pe justitie! „Ordonanta este necesara, nu este un lucru rau”

289

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, ca o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codurilor Penale este una necesara si nu reprezinta un lucru rau. Dan mai spune ca decizia unei viitoare Ordonante este una politica.

„Asa cum stiti, a fost o decizie politica, o decizie care la momentul acela, asa cum a anuntat si prim-ministrul Romaniei, a fost asumata de Guvern. Vom vedea in continuare, tehnic, daca vom putea merge mai departe pentru indeplinirea acestui obiectiv. Eu cred ca este necesar si cred ca o Ordonanta de Urgenta pe articolele care au fost declarate constitutionale nu e un lucru rau. Sunt in lucru la tehnicieni si va asigur ca va fi luata cea mai corecta decizie”, a declarat, vineri, Carmen Dan.

In ceea ce priveste o decizie privind amnistia si gratierea inainte de Anul Nou, Carmen Dan a declarat ca nu s-a discutat despre subiect.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, luni, ca au fost discutii, in sedinta CEx al PSD, legate de oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament. Tudorel Toader a explicat atunci ca reprezentantii Ministerului Justitiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constitutional si vor transpune intr-o ordonanta de urgenta.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei a declarat, joi, ca nu stie daca ordonanta de urgenta pentru modificarea codurilor penale va fi gata pana la finalul anului, Toader precizand ca in momentul acesta analizeaza sa vada in ce masura reia proiecte de anul trecut.