Mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu s-a incheiat

547

Mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu s-a incheiat oficial, iar Traian Basescu a revenit la Cotroceni.

„Presedintele discret” pe care Antonescu il promisese inainte de preluarea mandatului s-a concretizat in cele 49 de zile cat a stat la Cotroceni in 10 declaratii de presa, 10 participari la interviuri televizate si la doua megamitinguri USL. Ceea ce a putut fi observat cu usurinta, inca din primele zile ale mandatului, a fost riposta, uneori vehementa, la adresa UE si a Statelor Unite, de fiecare data cand acestea trimiteau mesaje critice spre Bucuresti.

„Discretia” promisa de Crin Antonescu a luat sfarsit odata cu prima aparitie, pe 13 iulie, intr-o emisiune a Antenei 3, in care l-a acuzat pe Basescu ca „profita” de institutiile statului. La acelasi post de televiziune, presedintele interimar a fost invitat de alte patru ori, pe 19 iulie, 25 iulie, 7 august si 13 august. De trei ori a fost in platou la Realitatea TV, pe 17 iulie, 26 iulie si 17 august, o data la Digi 24, pe 23 iulie, si o data la OTV, pe 26 iulie.

O alta promisiune incalcata de Antonescu a fost aceea a demisiei in conditiile in care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni. Presedintele interimar a revenit asupra deciziei intr-o emisiune televizata, pe 25 iulie, pentru ca apoi s-o oficializeze pe 21 august dupa decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului.

In ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor prezidentiale, in cele 49 de zile, Antonescu a semnat 87 de decrete si a promulgat 27 de legi.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos