MApN le-a RETRAS GRADELE acordate lui Kovesi, Turcescu şi Kelemen, la cererea lor. NUME DE PE LISTA CU NEREGULI: Isărescu, Hagi, Sorin Blejnar şi Mihai Răzvan Ungureanu

232


de Departamentul Politic
Publicat la: 04.11.2012 19:45
Ultima actualizare: 04.11.2012 20:27


Ministerul Apărării Naţionale a revocat ordinele de acordare de grade în rezervă Codruţei Kovesi, lui Robert Turcescu şi lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora, transmite Mediafax.

Conform unui comunicat al MApN remis duminică agenţiei MEDIAFAX, „au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor”.

De asemenea, Ministerul Apărării anunţă că a dispus revocarea şi altor ordine de avansare sau acordare a gradelor în rezervă din anii 2011 şi 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister apărând o serie de personalităţi publice, de la Mugur Isărescu la Gheorghe Hagi.

În total, este vorba despre 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011, 77 de persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 şi 16 persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fostul şef ANAF Sorin Blejnar şi psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012 în care au fost constatate nereguli.

Totodată, în situaţia prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, senatorul independent Chirvăsuţă Laurenţiu, fostul primar de Botoşani Cătălin Flutur, dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, fostul şef al ANI Cătălin Macovei, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu, fostul şef al TVR Alexandru Lăzescu, senatorul UNPR Ovidius Mărcuţianu, fostul preşedinte al CJ Buzău Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,

De asemenea, în lista MApN apare şi procurorul Codruţ Olaru.

Pe lista MApN mai apar primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade şi fostului ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi, deputatului Nicolae Păun, senatorului PDL Ion Ruşeţ şi deputatului PDL Alin Trăşculescu.

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă mai apar fostul preşedinte al CJ Iaşi, Constantin Simirad şi fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, precum şi Emilian Schwartzenberg şi realizatorul TV Vlad Enăchescu.

Şi foşti membri ai echipei de fotbal Steaua – generaţia ’86 apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Victor Piţurcă.

Totodată, apar pe lista MApN şi Gheorghe Hagi şi Dumitru Stîngaciu.

 

 

 

 

 

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos