MARELE EROU NATIONAL, Tariceanu, se simte VINOVAT ca ”a lasat” ca tanara generatie sa fie ”manipulata si manevrata de oameni fara scrupule ca Kovesi si Coldea!”

415

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut sâmbătă, în cadrul discursului susţinut la Congresul ALDE, că nu i-a venit să creadă când a văzut câţi tineri susţin ”binomul Coldea şi Codruţa”, precizând că aceştia sunt folosiţi ca ”masă de manevră”.

”V-am cerut să mergem împreună pe un drum dificil. În 2014 începuse deja moda cătuşelor. Drepturile şi libertăţile cetăţenilor erau considerate un lux de mulţi oameni politici şi de foarte mulţi oameni de la vârful sitemului, aşa cum unii doresc să se denumească. Democraţia era o complicaţie inutilă pentru şefii instituţiilor de forţă care obişnuiau ca în noaptea alegerilor să supervizeze întâlnirile şi rezultatele alegerilor în mod secret. Ca să fii liberal autentic în 2014 era riscant sau cel puţin nu era la modă. La modă erau însă declaraţiile de dragoste făcute instituţiilor de forţă. La modă era să închizi ochii la abuzuri. Dacă criticai abuzurile instituţiilor de forţă însemna automat că eşti un politician corupt şi că eşti împotriva justiţiei. Ca să vorbeşti despre protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în 2014-2015 era o dovadă de radicalism politic. Ca să fii liberal autentic în 2014-2015 şi să susţii scăderi de taxe şi încurajarea capitalului autohton era considerat o dovadă de iresponsabilitate. În 2015 am decis împreună să formăm ALDE, singurul partid liberal din această ţară. Împreună am lupatat pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a făcut o comparaţie cu ”binomul comunist Ceauşescu şi Lenuţa”.

”Având avantajul vârstei îmi amintesc că în anii ’90 tinerii erau cuprinşi de o atitudine feroce împotriva binomului din perioada comunistă Ceuşescu şi Lenuţa. Acum am văzut cu stupoare , nu mi-a venit să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binomul Coldea şi Codruţa. Ei nu înţeleg, din păcate, aceşti tineri, pericolul încălcării drepturilor şi liberăţile cetăţenilor, pentru că spre deosebire de tinerii anilor 90 nu au trăit experienţa traumatizantă a comunismului. Din păcate avem şi noi vina noastră pentru această stare de fapt. Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generaţie de tineri şi am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manipulată şi manevrată de oameni fără scrupule. Şi i-au folosit pe aceşti tineri ca masă de manevră”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos