Marele specialist in drept, Nicolicea, explica cu aroganta de ce tatucul PSD-ului nu poate fi acuzat de crime impotriva umanitatii!

344

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, sustine ca Ion Iliescu nu poate fi acuzat de crime impotriva umanitatii intrucat la data comiterii faptelor nu exista aceasta infractiune in Codul Penal.

„L-au acuzat pe Ion Iliescu de crime impotriva umanitatii, articolul 439 din Noul Cod Penal… pentru ca este o infractiune care nu se prescrie. Astia s-au moscait atat de mult pe dosarul respectiv pana cand faptele din interior s-au prescris. Acum trag de o infractiune inexistenta pentru a-si ascunde incompetenta. Infractiunea impotriva umanitatii a fost introdusa pe data de 28 februarie 2014, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Penal. In Vechiul Cod nu exista incriminata aceasta chestiune. Nu poti sanctiona o persoana decat daca a comis o fapta din 2014 incoace”, a declarat Eugen Nicolicea la Antena 3.

Ion Iliescu a devenit, de marti, inculpat oficial in dosarul Revolutiei din decembrie 1989.

Procurorii militari i-au adus la cunostinca ca este acuzat de infractiuni contra umanitatii si mai mult au extins urmarirea penala si pentru alte fapte pentru care nu este nevoie de avizul presedintelui, fapte comise in intervalul 27 – 31 decembrie 1989.

Ion Iliescu a stat la Parchetul o ora, dar nu a comentat inculparea sa.

Intr-un comunicat al Parchetului General se mentioneaza ca „s-a dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii fata de suspectul Ion Iliescu, la data savarsirii faptelor, membru si presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) pentru fapte comise in intervalul 27 – 31 decembrie 1989, pentru care nu este necesara indeplinirea unei conditii prealabile de autorizare.

Reamintim ca pentru faptele comise in intervalul 22 – 27 decembrie 1989 de catre Iliescu Ion, procurorii militari au solicitat autorizarea presedintelui Romaniei, necesitatea acestei masuri procesuale fiind justificata de faptul ca, in perioada mentionala, CFSN a actionat ca un veritabil Guvern, membrii acestuia fiind asimilati unor ministri.”

Parchetul informeaza ca Ion Iliescu, in calitate de initiator si coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, in calitate de presedinte al CFSN (care si-a subordonat Consiliul Militar Superior), Iliescu Ion a acceptat si oficializat masuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist.

„Prin exercitarea autoritatii depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, insa nu a actionat in acest sens. Psihoza terorista ce a atins cote paroxistice in randurile militarilor si civililor inarmati, coroborata cu multe ordine militare ce au prezentat caracter diversionist (deplasari de trupe ale unor unitati militare, ordonate in general pe timpul noptii), au avut drept rezultat numeroase situatii de foc fratricid si de deschidere a focului asupra unor persoane ce nu desfasurau activitati potrivnice miscarii revolutionare.”

Sursa: aktual24.ro