Marian Godin il pune la punct pe un celebru deputat! „Mi se pare de-a dreptul jignitor ca isi permite sa faca asemenea afirmatii”

Marian Godina a reactionat la postarea de pe Facebook a deputatului PNL Florin Roman, care a scris ca politistii se opus presemnalizarii radarelor pe motiv ca dispare spaga. Marian Godina povesteste cum a ramas chiar el fara pemis si argumenteaza de ce legea nu ar trebui schimbata.

„Din postarea domnului deputat sunt de acord doar cu prima fraza. „As vrea sa inteleg, dar nu pot”. Nici nu are cum sa poata. In primul rand, asta reiese dupa ce debiteaza si dupa cum isi permite sa jigneasca. in al doilea rand, nu poate sa inteleaga deoarece nu a efectuat zeci sau sute de cercetari la fata locului ale accidentelor mortale cauzate de viteza excesiva, nu a anuntat vreodata familia cuiva despre decesul sotului, tatalui, sotiei, mamei, copilului etc. Observ ca in postarea dumnealui foloseste de cateva ori cuvantul „spaga” ceea ce ma duce cu gandul ca ii este un cuvant familiar. Mi se pare de-a dreptul jignitor ca tocmai un deputat sa isi permita sa faca astfel de afirmatii, iar postarea asta nu-l deosebeste cu nimic de cei care au postat cu ceva timp in urma acel video penibil in care politia era numita „incompetenta”. Comparatiile pe care le face cu Italia, tara in care a mers domnia sa vreo 500 de km si a vazut indicatoare de presemnalizare a radarelor, nu isi au locul, atata timp cat Romania ocupa un loc fruntas in clasamentul tarilor cu morti pe sosele, iar infrastructura rutiera de asemenea nu poate fi comparata. si eu am fost intr-o tara din Africa si nu am vazut niciun indicator care sa te avertizeze sa folosesti lanturi antiderapante. Probabil pentru ca acolo nu prea ninge, intelegeti domnule deputat sau nici asta nu puteti pricepe?“, scrie Marian Godina pe Facebook.

Marian Godina povesteste si cum a ramas chiar el fara permis. „O tara trebuie sa aiba legile in concordanta cu specificul tipului de incalcari ale lor. Cam la fel e cu abuzul in serviciu neincriminat in Germania, care a fost comparat, total neinspirat, cu Romania, tara in care un primar e in stare sa cumpere stilouri cu 500 de euro bucata de la o firma detinuta de ma-sa, lucru de netrecut prin mintea unui german. Codul rutier, pe care esti obligat sa-l inveti pentru a obtine permisul de conducere, si pe care sper ca domul deputat a putut sa-l inteleaga, specifica foarte clar limitele de viteza. Asta nu e prevenire? Indicatoarele care iti arata limita maxima de viteza nu te previn ca daca o depasesti esti pasibil de amenda? Eu zic ca si in troleu sa fii prevenit ca in statia urmatoare vor urca controlorii, in caz contrar sa nu poti fi sanctionat pentru ca tu nu ai stiut ca vei fi controlat asa ca nu ti-ai facut biletul. Domnule deputat, veti fi responsabil de multe morti pe strazile din Romania! Pentru cei care ma vor acuza de subiectivism, le pot spune ca nici nu mai lucrez la rutiera, si chiar daca as fi lucrat, intre a scrie 20 de procese-verbale in cateva ore cu radarul si a sta la umbra degeaba (asa cum vor sta cu radarul dupa aceasta lege) e mai placut sa stai linistit, iar daca legea domnului deputat ar fi fost in vigoare, mai mult ca sigur ca acum as fi avut si eu permis si n-as fi fost nevoit sa stau in dreapta, dar asa…nu l-am vazut si, spre binele meu si al altora, m-a vazut el. Politistul nu mi-a cerut nici spaga, nici nu mi-a dat de inteles asta, nu mi-a vorbit nici arogant, nici nu m-am milogit de el, am platit 652.5 lei pe loc, mi-am luat dovada, procesul-verbal si chitanta, ne-am salutat si am plecat, mult mai linistit si mai atent la intrarea in localitati, fie ele fara case“, mai scrie Marian Godina.

„As vrea sa inteleg, dar nu pot. De ce se opun politistii de la rutiera la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de preventie? Doar pentru ca nu mai pot sta la panda? Doar pentru ca nu mai pot fi aroganti? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, soferii incetinesc si se feresc de accidente si amenzi. De ce mor in prezent pe sosele domnilor de la rutiera 2.000 de oameni? E bine asa? Vanati si morti? Nu va apasa niciodata numarul mare de morti pe sosele, faptul ca in loc sa preveniti voi panditi si oamenii mor in accidente? Nu va mai satura nimeni de ciubuc?“, a postat pe Facebook deputatul Florin Roman.

Marian Godin il pune la punct pe un celebru deputat! „Mi se pare de-a dreptul jignitor ca isi permite sa faca asemenea afirmatii” was last modified: iulie 21st, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre