Mariana Campeanu: Traian Basescu sa explice romanilor masurile de austeritate

510

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa explice romanilor masurile de austeritate privind taierile de pensii si salarii.

Ea a sustinut ca, daca va reveni la Cotroceni, Traian Basescu va taia din nou pensiile si salariile. „Este foarte clar ca, din discursul de ieri, domnul Traian Basescu le-a spus romanilor ce-i asteapta daca vine la Cotroceni, adica noi taieri de pensii si salarii. A declarat textual ieri ca ar face aceasta oricand, daca aceste taieri ar fi in interesul tarii. (…) Domnul Basescu nu intelege de fapt ca a facut un rau inutil romanilor aplicand aceste masuri de austeritate doar cetatenilor simpli. Mai mult decat atat, i-a indatorat pe toti printr-un imprumut pe care nu stim la ce l-a folosit, pentru ca initial s-a spus ca acest imprumut va ajuta la redresarea economiei si acest lucru iata ca nu s-a intamplat – nici imprumutul, nici taierile de salarii, nici influentele negative asupra pensiilor si al celorlalte ajutoare si indemnizatii nu au dus pana la urma la iesirea din criza. In acest rastimp, clientela PDL a fost ajutata sa prospere, iar guvernele PDL au aruncat banii pe fereastra, batandu-si joc de romanii care si-au sacrificat nivelul de trai de dragul salvarii economiei nationale”, a afirmat ministrul liberal.

Mariana Campeanu a mentionat ca aceste masuri au fost luate prin asumarea raspunderii guvernamentale, ocolind mijloacele legale de control.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos