Marioneta Dancila batjocorita din nou: ”Romania nu poate functiona cu un premier care da zilnic mostre de analfabetism functional!”

198

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii sustin demersul presedintelui Klaus Iohannis de a cere demisia premierului Dancila si afirma ca, daca Viorica Dancila are prieteni sau membrii de familie care tin la ea, ar trebui sa o sfatuiasca sa demisioneze, deoarece ea raspunde de tot ceea ce face, indiferent „cine ii da ordinele”.

Orban mai afirma ca la Palatul Victoria nu poate ramane un premier care nu stie sa citeasca si sa scrie, si care “nu intelege aproape nimic din ceea ce o se intampla”, relateaza News.ro.

“PNL este alaturi de presedintele Romaniei si sustine demersul perfect justificat prin care a cerut demisia din functie a prim-ministrului Viorica Vasilica Dancila. (…) Doar in ultimele saptamani, Viorica Dancila a aratat ca nu este altceva decat o marioneta lipsita de discernamant, care pune in practica orbeste ordinele cuplului politicianist Dragnea – Tariceanu, ordine prin care afecteaza grav interesele Romaniei”, a sustinut Ludovic Orban intr-o conferinta de presa.

El sustine ca refuzul premierului de a merge la intalnirea de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis arata ca pe aceasta nu o intereseaza economia Romaniei.

“Iata ca premierul Dancila a aratat din nou ca nu vrea sa isi exercite functia. Cum altfel putem interpreta refuzul premierului Dancila de a se prezenta la invitatia presedintelui, care isi exercita atributiile de mediere intre puterile statului, la o discutie privitoare la relatiile dintre BNR si Guvern. Prin acest chiul, practic, Viorica Vasilica a aratat ca nu o intereseaza ce se intampla in economia romaneasca”, a mai spus acesta.

Orban a spus ca, daca Dancila are prieteni sau membrii de familie care tin la ea, ar trebui sa o sfatuiasca sa demisioneze.

“Daca mai exista prieteni sau membrii ai familiei care tin la Viorica Vasilica Dancila, ar trebui sa o sfatuiasca sa isi dea demisia, pentru ca pentru tot ceea ce face, va raspunde dansa, indiferent cine ii da ordine, cine sunt aceia care o determina ca din pozitia de prim-ministru sa intreprinda acte contrare Constitutiei, interesului national al Romaniei si interesului general al romanilor”, a adaugat el.

Liderul PNL solicita in numele partidului demisia premierului si sustine ca Guvernul nu este condus de titularul sau.

“Nu putem sa face altceva decat sa solicitam si noi, in mod imperativ, demisia premierului Dancila, altfel, riscam ca Romania sa nu aiba in continuare Guvern, pentru ca la ora actuala puterea Guvernului nu este clar exercitata de cel care este titluarul functiei de premier”, a mai explicat Orban.

Potrivit lui Orban, la Palatul Victoria nu poate ramane un premier care nu stie sa citeasca si sa scrie, si care “nu intelege aproape nimic din ceea ce o se intampla”.

“Nu mai poate sa ramana la Palatul Victoria un premier care nu numai ca nu stie sa scrie ceea ce vrea sa spuna oamenilor, dar nici macar nu stie sa citeasca ceea ce ii scriu cei care fac textele cu care se prezinta in fata publicului, si care, din pacate, nu intelege aproape nimic din ceea ce o se intampla si din ceea ce inseamna activitatea de conducere a Guvernului. Nu mai putem sa stam ca functia de prim-ministu sa fie tarata in derizoriu de un prim-ministru care da in fiecare zi mostre de analfabetism functional si de igonranta in materie de gestiune a treburilor publice”, a conchis acesta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca Viorica Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si i-a cerut public demisia, spunand ca ii retrage increderea. Seful statului a invocat disputa Guvern – BNR si memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Sursa: HotNews